Отидете към основна версия

3 470 8

Без трамваи по "Витошка"

  • трамвай-
  • витошка

Ако не вали до края на седмицата ще бъде пуснато движението по едната лента на бул. „Брюксел" в София, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. По думите му там се правят довършителни работи и всичко е въпрос на дни. Междувременно вече се премахват трамвайните релси по бул. „Витоша" при „Патриарх Евтимий", заради изграждането на метрото.

Линиите там се премахват, тъй като предстои да се направи шахтата, от която ще бъде извадена известната машина „София". Трамваите по „Витоша" няма да бъдат пускани отново и улицата се предвижда да стане изцяло пешеходна. Предстои затварянето и на бул. „Петко Тодоров" от ул. „Бяла Черква" до „Нишава", заради изграждането на водния цикъл на София, каза още Христов.

Той обясни, че до края на октомври ще се завърши със запълването на пукнатините и малките дупки по големите булеварди, за да не се разширят при падането на първите снегове:

„Днес работят и по „Цариградско" с цел консервиране, по „Ботевградско шосе", бул. „Цветан Лазаров". Прогнозата показва, че тази седмица ще има дъждове. Ако няма - по същия начин по „Арсеналски", по бул. „Европа". До края на октомври да направим подготовка за зимата".

Подготовка за зимата върви и при фирмите по чистота, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова и уточни, че сумата, която е предвидена за зимно почистване е достатъчна:

„Достатъчно, за да не спира транспортът в града. В нашите разчети и ангажименти са предвидени за трасетата, по които се движи масов градски транспорт и основните автомобилни трасета. Никой не може да каже колко сняг ще падне. Ако падне повече от разчета, сме готови да го увеличим. Обръщам се и към хората да използват повече градския транспорт".

До края на месеца ще се прави и обстойна проверка на наличната снегопочистваща техника и закупените смеси, каза още Фандъкова.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини