Last news in Fakti

11 Октомври, 2010 17:49 3 463 8

Без трамваи по "Витошка"

  • трамвай-
  • витошка

Ако не вали до края на седмицата ще бъде пуснато движението по едната лента на бул. „Брюксел" в София, каза зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. По думите му там се правят довършителни работи и всичко е въпрос на дни. Междувременно вече се премахват трамвайните релси по бул. „Витоша" при „Патриарх Евтимий", заради изграждането на метрото.

Линиите там се премахват, тъй като предстои да се направи шахтата, от която ще бъде извадена известната машина „София". Трамваите по „Витоша" няма да бъдат пускани отново и улицата се предвижда да стане изцяло пешеходна. Предстои затварянето и на бул. „Петко Тодоров" от ул. „Бяла Черква" до „Нишава", заради изграждането на водния цикъл на София, каза още Христов.

Той обясни, че до края на октомври ще се завърши със запълването на пукнатините и малките дупки по големите булеварди, за да не се разширят при падането на първите снегове:

„Днес работят и по „Цариградско" с цел консервиране, по „Ботевградско шосе", бул. „Цветан Лазаров". Прогнозата показва, че тази седмица ще има дъждове. Ако няма - по същия начин по „Арсеналски", по бул. „Европа". До края на октомври да направим подготовка за зимата".

Подготовка за зимата върви и при фирмите по чистота, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова и уточни, че сумата, която е предвидена за зимно почистване е достатъчна:

„Достатъчно, за да не спира транспортът в града. В нашите разчети и ангажименти са предвидени за трасетата, по които се движи масов градски транспорт и основните автомобилни трасета. Никой не може да каже колко сняг ще падне. Ако падне повече от разчета, сме готови да го увеличим. Обръщам се и към хората да използват повече градския транспорт".

До края на месеца ще се прави и обстойна проверка на наличната снегопочистваща техника и закупените смеси, каза още Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никола

    6 8 Отговор
    Никола - неутрално.
  • 2 Любо

    6 4 Отговор
    Дано да я направят синя зона!
  • 3 807

    4 2 Отговор
    Не живея в района,но подкрепям инициативата.Трябва да има място в центъра,където можеш спокойно да се разходиш.
  • 4 Жоро

    1 1 Отговор
    Аз не одобрявам ,защото нестига че едвам се наира място за паркиране (платено или безплатно) едвам се разминават колите по центъра ами те затварят улици
    Точно там ли е мястото за пешеходна зона??!!
    През НДК-то да не минават автомобили случайно че да неможе човек да се разхожда или пък си нямаме паркове??!!
    А и вече има ДОСТАЪЧНО молове в които който иска да разглежда магазини,а не да се разхожда спокойно може да прекара часове с безплатен паркинг.
    Просто както казва колегата да пуснат улицатат или да я напраявт цялата синя зона.
    Дефакто коли няма да се движат пак тъам просто че се паркира.
  • 5 иван

    1 1 Отговор
    BTW, при тази организация на движемнието по Витоша, може ли да се стигне с трамвай от централна гара до НДК, или да си търся друг транспорт?
  • 6 807

    2 2 Отговор
    Приятелю!В белите страни е лукс да влезнеш в центърът,камо ли да паркираш.Къде според ВАС трябва да е пешеходна зона?Може би по Околовръсното шосе на София.Тука не говоря за магазини и молове!!!!!Каква синя зона ,какво НДК,какви 5 лева.
  • 7 ТРОШАЧА

    4 1 Отговор
    Г-ЖО ФАНДЪКОВА КАК ДА ПОЛЗВАМЕ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ КАТО Е СТАР МРЪСЕН И ЗАКЪСНЯВАЩ А ЗИМАТА ЧОВЕК ИМА ЧУВСТВОТО ЧЕ Е ВЛЯЗЪЛ ВЪВ ФРИЗЕР ??? КОГАТО ТЕЗИ МУЛТИ МИЛИОНЕРИ ОТ СТОЛЕТНИЦАТА ( БСП ) ЗАПОЧНАТ ДА ПОЛЗВАТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ ТОГАВА БИХ СЕ ПОЗАМИСЛИЛ ! ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ВСИЧКИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН СЪРБАМЕ ТЯХНАТА ПОПАРА ( визирам сдухания парк на ..адския транспорт купуван за луди пари от тия дето са в опозиция а не в затвора ) НЕ ЗАВИЖДАМ НА ХОРИЦАТА КОИТО НЯМАТ ДРУГ ИЗБОР И ИМ СЕ НАЛАГА ПОСТОЯННО ДА ПОЛЗВАТ ТЕЗИ ПОДВИЖНИ КОПТОРИ !-------------- НИКОЛА:- ,,НЕУТРАЛНО'' НЕ Е МНЕНИЕ ТАКА ЧЕ ПО ДОБРЕ НЕ ПИШИ НИЩО !
  • 8 poppalovesmambo

    1 0 Отговор
    +1 за Жоро