Отидете към основна версия

4 983 117

За новото Volvo Recharge

  • volvo-
  • xc40-
  • recharge

Volvo Cars представи XC40 Recharge, първият изцяло електрически автомобил на компанията и първият модел от най-новата концепция за автомобили Recharge.

XC40 Recharge, базиран на SUV-то XC40, е първият от семейството изцяло електрически Volvo автомобили. Представянето на модела е истински ключов момент за Volvo Cars: първият електромобил на компанията и първият Volvo автомобил с чисто нова инфотейнмънт система, задвижвана от операционната система Android на Google.

През следващите пет години Volvo Cars ще пуска изцяло електрически автомобил всяка година. Стремежът на компанията е 50% от световните продажби до 2025 г. да бъдат от изцяло електрическите автомобили, а останалите от хибриди. Recharge ще бъде всеобхватното име за всички електрически и хибридни Volvo автомобили.

От началото на 2020 г. клиентите, влизащи в уебсайта на Volvo Cars, ще бъдат питани дали искат автомобил Volvo Recharge или не. За допълнително стимулиране потребителите да изберат електрически автомобил, всеки нов хибриден модел на Volvo Recharge ще има право на безплатно електричество за една година.

От Volvo твърдят, че XC40 Recharge е всичко, което клиентите очакват от шведския премиум бранд. Електромобилът разполага с най-модерния изцяло електрически задвижващ механизъм на всички колела, който предлага обхват от над 400 км с едно зареждане и мощност от 408 к.с.. При система за бързо зареждане батерията има възможността да се зареди до 80% само за 40 минути.

Инфотейнмънт системата с Android е напълно интегрирана с Volvo On Call. Чрез тази платформа водачите на Plug-in хибридни автомобили могат да проследят колко време прекарват в режим на електрическо шофиране.

За да отговори на очаквания ръст на търсенето на своите Recharge автомобили, Volvo Cars ще утрои производствения капацитет на електрифицираните автомобили и от следващата година клиентите ще могат да се възползват от опцията Designer’s choice, с потенциал за драстично намаляване на сроковете за доставка. Стремежите на Volvo Cars са 20% от общите продажби през 2020 г. да бъдат именно от Plug-in хибридни автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.

Свързани новини