Last news in Fakti

15 Януари, 2020 17:08 1 733 2

Volvo Cars и China Unicom правят 5G-комуникация между автомобили

  • volvo-
  • china unicom-
  • 5g
Volvo Cars и China Unicom правят 5G-комуникация между автомобили - 1

Volvo Cars и водещата телекомуникационна компания China Unicom обединяват сили за създаването на следващото поколение 5G мобилна технология за комуникация между автомобилите и инфраструктурата в Китай. Двете компании се споразумяха да работят заедно в проучването, развитието и тестването на 5G автомобилни приложения и новосъздадената технология „vehicle-to-everything“

Петото поколение 5G мобилна технология е в пъти по-бърза, разполага с по-голям обем за съхранение на информация и предлага по-ефективно време за реакция в сравнение с предходната 4G технология. Скоростното прехвърляне на данни към и от превозното средство дава възможност повече автомобилни приложения да работят.

Volvo Cars и China Unicom проучват редица различни приложения с 5G технологията, служещи за комуникацията между автомобилите и инфраструктурата в Китай, като идентифицират потенциални подобрения в области като безопасност, устойчиво развитие, удобства за потребителите и автономно шофиране.

Например, подаването на информация, свързана с пътната обстановка, ремонтни дейности, трафик, задръствания и аварии, спомага автомобилът да предприеме превантивни мерки като забавяне или предлагане на различен маршрут. Това може да работи за повишаване на безопасността, избягването на трафик и повишаване на ефективната употреба на енергия.

Друг пример е възможността автомобилите да намерят по-лесно свободни паркоместа с помощта на пътни камери. Освен това, превозните средства могат да комуникират както със светофари, за да установят оптимална скорост и да създадат т.нар. „зелена вълна“, така и помежду си, с цел безопасно влизане и излизане от магистрали и движение по нея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    1 2 Отговор
    Правят го за да си следят народа. Така ще чуват дори какво си говориш в колата, пък ако не си им удобен ще ти направят мръсно.
  • 2 1944

    1 0 Отговор
    пътя към ада е постлан с добри намерения. всички удобства в името на поробването на човечеството. по оруел.