Отидете към основна версия

8 266 31

Кадиров тества първия автомобил, направен в Чечения (ВИДЕО)

  • болат-
  • кадиров-
  • брониран автомобил

Чеченският президент Рамзан Кадиров разказа в социалните мрежи за първия опитен образец на бронирания всъдеход Болат, създаден от едноименната чеченска компания.

Автомобилът впечатлява с 14-местен салон и с арматурно табло, тапицирано с естествена кожа. Вътре колата е натъпкана със специални военни технологии, предназначени за руската армия.

Автомобилът и отвън изглежда достатъчно впечатляващо, като визията му е подчинена на изцяло за специални операции. Идеята на този всъдеход е да превозва спец. частите по време на различни операции.

Така също бронираната кола може да тегли огромни прицепи и да транспортира ранени. Според Кадиров бронята му е изключителна. Тя издържа на гранати тип Ф-1 и на РГО - граната, предназначена за унищожаване на жива сила. Колата издържа и на взрив от 4 килограмов тротилов еквивалент.

Болат тежи 6 800 килограма, а максималната му скорост е 120 км/ч. Според Кадиров колата е много надеждна и в същото време достатъчно комфортна, като отговаря на всички съвременни параметри на съвременните армейски автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини