Last news in Fakti

20 Май, 2022 09:13 3 200 4

Dartz преоблича и "чудовището" си, и вас

  • dartz-
  • diamond mmxxii-
  • брониран автомобил-
  • бронирано облекло

Заедно с колата можете да получите суичър или смокинг, брониран с технологията GBOL

Dartz преоблича и "чудовището" си, и вас   - 1

Латвийската компания Dartz Motorz ​​преименува своя всъдеход Prombron Black Alligator MMXX на Iron Diamond MMXXII и добави бронирано облекло - суичър или смокинг - към списъка със стандартното оборудване. Интересното е, че и дрехите са защитени от същата технология GBOL като самата кола, тоест използват „сандвич” плоча от три вида композитна броня.

Всъдеходът Dartz Prombron Black Alligator MMXX е първото гражданско превозно средство с технология за брониране GBOL, която преди това е била достъпна само за военните. „Сандвич“ от три вида композитна броня позволява да се запази масата на автомобила в рамките на донора, който е Mercedes-Maybach GLS и според някои доклади дори го прави малко по-лек.

Dartz преоблича и "чудовището" си, и вас

Сега колата си възвърна историческото име - Prombron Iron Diamond MMXXII. Първият такъв всъдеход се рекламираше, че може да устои на бойните хеликоптери Sikorsky, но сега подобни асоциации са повече вредни за бизнеса, отколкото полезни. Името Diamond се използва от компанията през 2010 г. за бронираните високопроходими автомобили, базирани на T-98 Kombat , така че като цяло приемствеността е запазена.

Dartz преоблича и "чудовището" си, и вас

Под капака на Iron Diamond се намира битурбо двигател V8 4.0 от GLS (558 к.с. и 730 Нм). Моторът може да бъде форсиран с от 100 до 300 конски сили, за да се подобри динамиката на ускорението. Камерите за страничен изглед са скрити, дръжките със зашеметяващи устройства са скрити в тапицерията на вратата, а в бронираната задна врата има отделение за мини-бар.

Dartz преоблича и "чудовището" си, и вас

Предлага се също така всъдеходът да бъде оборудван със сейф, произведен от небеизвестната компания Tetelbaum Panzershrunk Manufactur с биометрична защита, където можете да съхранявате ценности и оръжия. Аудиосистемата също заслужава специално споменаване, защото е дело на Metaxas & Sins.

Dartz преоблича и "чудовището" си, и вас

Но все пак основната характеристика на Prombron Iron Diamond MMXXII е различна. Dartz за първи път предлага на своите клиенти бронирано облекло. Изберете между суичър с плоча GBOL под вложка от алигатор или смокинг за официални поводи, който може да издържи на куршуми 9x19 мм.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Е, то стигне ли се до това возило,

    10 0 Отговор
    значи вече е късно. Ако ще и в БТР да се вози, все някога ще излезе на се изпикае

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Е, то стигне ли се до това возило,":

    И в танк да се возиш пак не е безопасно. Толкова джавелини раздадоха в Украина, че всеки втори бандит там сигурно се е запасил с по няколко. Скоро ще плъзнат и на черния пазар в другите държави. Пък те да си бронират джипките колкото искат.