Отидете към основна версия

15 571 22

От Audi послъгвали за ускорението на S8

Четири месеца след премиерата на новото S8 от Audi обявиха официалните динамични характеристики на суперлимузината. Германците обаче веднага бяха уличени в умишлено занижаване на данните за ускорението от 0 до 100 км/ч.

Според Audi седанът с 4.0-литров V8 с мощност 571 к.с. и максимален въртящ момент 800 Нм спринтира от място до 100 за 3.8 секунди. По време на тест на новата S-осмица обаче от YouTube канала Auditography са измерили с апаратура Vbox време от 3.57 сек. - впечатляващо постижение за автомобил с тегло 2 230 кг.

От Audi са особено горди с 48-волтовата мека хибридна система на S8. Тя не само подпомага на спортната лимузина при ускорение, а позволява и икономисването на 0.8 литра бензин на 100 км пробег в смесен цикъл.

Базовото оборудване на S8 включва спортен диференциал, четири управляеми колела и активно окачване със система за компенсиране на крена в завой. Срещу допълнително заплащане могат да се поръчат 21-цолови колела, въглеродно-керамични спирачки с десетбутални апарати отпред и вентилирани седалки с масаж.

D5 ще стане първата S-осмица, която ще се предлага с удължено със 130 мм междуосие. Целта е да се привлекат клиенти на пазарите в САЩ, Китай и Южна Корея. От Audi обаче продължават да мълчат по въпроса с цената.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.

Свързани новини