Отидете към основна версия

5 168 16

Ел.Mustang-ът, който ще конкурира Tesla

  • ford-
  • mach-e-
  • mustang-
  • електромобили-
  • tesla

Изцяло новият Ford Mach-E беше разсекретен броени дни преди официалната му премиера. Електрическият кросоувър на Ford ще има за цел да се противопостави на новата Tesla Model Y.

Името Mach-E е заимствано от версиите Mach I, с които традиционно се именуваха автомобилите Mustang. Както се вижда и от снимките, дизайнът, особено в предната част, също е издържан в духа на Mustang.

Аркообразният таван и големият тъчскрийн дисплей в купето обаче са директно заимствани от главния конкурент - Model Y. Освен това и цените, и характеристиките на двата електрически конкурента са доста сходни.

Ford Mach-E стартира на пазара с версия със задно предаване Select и ще се предлага за $43 895. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще е 6.5 секунди, а автономният пробег - 370 километра. "Най-дългобойният" вариант California Rt.1 ще е с мощност 282 коня и ще може да изминава с едно зареждане 480 километра.

Най-наточеният електрически Ford Mach-E, пък ще разполага със силов тракт с мощност 333 конски сили и със система за предаване на момента към четирите колела. Тази версия ще се нарича Premium и ще се предлага на пазара за $50 600.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 10 гласа.

Свързани новини