Отидете към основна версия

18 877 17

Чисто нов всъдеход за $6000

  • mobius motors-
  • mobius two

Ултраевтините автомобили се радват на далеч по-скромен успех от очакваното. Добър пример за разминаването между планирани и реални продажби е Tata Nano. Една кенийска компания обаче смята, че може да пробие на най-бедните пазари в Африка именно с такова возило.



Базираната в Найроби Mobius Motors обяви, че пуска в продажба високопроходим модел, който може да се справи и с най-тежките терени. Всъдеходът с простичкото име Two (понеже е едва вторият модел в историята на фирмата) струва едва $6000, горе-долу колкото моторизирана рикша.



В базовата си версия автомобилът няма дори странични стъкла. За глезотии като климатик пък е смешно дори да се споменава. Mobius Two обаче има клиренс от 350 мм, разполага със солидна защита на пода и може да вози цяла тумба ученици или 500 кг товар там, където пътища просто липсват.



От компанията споменават, че всъдеходът ще се оборудва с икономичен и здрав двигател, но не споменават производителя. Ако се съди по първия им опит в автомобилостроенето, моторът най-вероятно е двулитров и се доставя от Toyota.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини