Отидете към основна версия

17 640 44

Нова муцуна за Insignia 2

  • opel-
  • insignia-
  • flextreme gt/e

Макар да бе натоварена със сложната задача да замести утвърден бестстелър като Vectra, Insignia постигна целите си с лекота. В Рюселсхайм обаче вече се замислят за следващото поколение на модела и смятат да се придържат към стратегията на коренната промяна, която им донесе успех през последните години.

Новата генерация на Insignia трябва да се появи на пазара през 2015 г. и според френското сп. L'Automobile Magazine ще притежава коренно различна физиономия от сегашната. Измененията в дизайна ще се дължат най-вече на светодиодите, които изместват традиционните халогенни крушки и ксенона.

Дизайнът на колата ще бъде вдъхновен от Flextreme GT/E, представен в Женева през 2010 г. Новата Insignia ще има неговите сърповидни фарове. Съвсем различна ще бъде и радиаторната решетка, чието оформление вече може да се види при най-малкия Opel Adam.

Външността обаче далеч няма да изчерпва всички изменения. Insignia 2 ще бъде изградена на съвсем новата платформа Delta, с което автоматично ще се втали с поне 200 кг. Освен по-ниското тегло за намаляване на разхода на гориво ще способства и осемстепенна трансмисия.

Всички бензинови двигатели в гамата на модела с обем между 1.6 и 2.0 литра ще получат директно впръскване и принудително пълнене, а 2.0-литровият дизел ще отстъпи място на 1 600-кубиков.

Инженерите на Opel разработват и хибридна система за задвижване. Тя ще позволява изминаването на 20-25 км само на ток.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Citroën C5 и Opel Insignia с обща платформа

    Сътрудничеството между PSA и General Motors започва да добива конкретни технологични параметри, информира L'Automobile Magazine. Според френско ...
    13.08.2012
    4 748
    5