Отидете към основна версия

5 335 34

Германия стана 3-та по електромобили

  • електромобили-
  • германия

В Германия броят на новите регистрации на електрически автомобили се развива положително. Това отчита глобално проучване на пазара. За разлика от Федералната република обаче, през изминалата година тенденцията към електрическа мобилност отслабна значително на двата най-големи пазара в индустрията, а именно Китай и САЩ.

Според проучване на Центъра за управление на автомобилите (CAM) в Бергиш Гладбах, в Германия броят на новите регистрации на електромобили се е увеличил абсолютно с 41 000 или 60 процента до 109 000, като 58 процента от тях са изцяло електрически, а останалите 42 са плъгин хибриди. По този начин пазарният дял на електрическите коли е нараснал от 2 до 3%. Този ръст в търсенето на електромобили се дължи на по-строгите допустими стойности на вредни емисии, с които автопроизводителите трябва да се съобразяват.

По този начин през 2019-а Германия се превърна в третия по големина пазар на електрически превозни средства в света, изпреварвайки в абсолютна стойност Норвегия. Там са регистрирани 80 000 нови електромобила, което означава увеличение с десет процента. Впечатляващ обаче е пазарният дял на електрическите коли в скандинавската страна, а именно 55.9 %. Това означава, че всеки втори новорегистриран автомобил в Норвегия е електромобил.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 15 гласа.

Свързани новини

  • Германия спира употребата на въглища

    Правителството на германския канцлер Ангела Меркел обяви, че одобрява проектозакон за изоставяне на въглищата, съобщи Блумбърг. Определен е план за ...
    29.01.2020
    2 659
    21