Отидете към основна версия

9 329 12

Mahindra купи SsangYong

  • ssangyong-
  • mahindra&mahindra

Индийският гигант Mahindra&Mahindra е новият собственик на SsangYong, предаде Bloomberg, цитирайки официално съобщение на уебстраницата на корейската компания. Сделката се оценява на $377 млн.

Досегашният собственик SsangYong - китайската SAIC - обяви марката за продан в началото на годината. Производителят, който има едва 2-процентен дял на корейския пазар, не бе излизал на печалба в продължение на две години. Само за 2009-а SsangYong натрупа дългове в размер на $640 млн.

През юни намерения за закупуването на корейската марка заявиха седем компании, сред които Nissan и Mahindra. През август кредиторите на SsangYong посочиха индийския производител за най-вероятен купувач. Тогава бе съобщено, че от Mahindra са готови да платят $400-440 млн. за закъсалото предприятие, чието реална пазарна цена бе $369 млн.

В рамките на програма за възстановяването на SsangYong индийците планират лансирането на три нови модела през следващите четири години. Наред с това Mahindra се надява да получи достъп до технологиите и двигателите на корейската компания, както и да се възползва от дилърската й мрежа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини