Отидете към основна версия

6 821 15

Bugatti показа неизвестни прототипи

Откакто стана собственост на Volkswagen през 1998 г., легендарната марка Bugatti е пуснала общо два автомобила - Veyron и Chiron. Преди да избухне скандалът с дизеловите двигатели на концерна-майка обаче, компанията планира гама от три модела, твърди Autoblog.com. Американският портал е успял да се добере до снимки на неизвестни до момента прототипи, които е трябвало да допълнят добре познатите хиперколи от 2005 и 2016 г.

Изображенията датират от 2015 г. и показват три автомобила - купе/кабриолет с разположен отпред двигател с името GT Rembrandt, спийдстър на базата на Veyron, наречен Barchetta, и наследник на класическия Type 57SC Atlantic.

GT Rembrandt е кръстен на малкия брат на Еторе Бугати Рембранд. По идея е трябвало да се оборудва с 8.0-литровия W16 на Bugatti, но могъщият двигател с четири турбокомпресора и мощност 1 500 к.с. се намира пред, а не зад пътническия отсек.

Отвън концептът напомня на най-скъпия автомобил на марката La Voiture Noire с цена €11 000 000. Прототипът има същия надлъжен "гребен" по цялата дължина на каросерията и миниатюрни прозорчета отзад.

Купето и кабриолетът Atlantic били планирани за Конкурса за автомобилна елегантност в Пебъл Бийч през 2015 г. Точно тогава обаче избухва Дизелгейт и Volkswagen е принуден да се откаже от редица скъпи проекти с цел свиване на разходите на фона на гигантските глоби и обезщетения в Щатите.

Концептът е съвременна интерпретация на тема Type 57SC Atlantic (1934-1940). Модерният Atlantic трябвало да получи по-малък мотор от този на Veyron - вероятно V8 с два турбокомпресора.

Третият неизвестен до момента прототип е Barchetta - екстремна версия на Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse с практически липсващо предно стъкло. Този проект обаче също е изоставен.

Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 20 гласа.

Свързани новини