Отидете към основна версия

46 836 47

BMW промени емблемата си

  • bmw-
  • емблема

Баварската автомобилна марка реши да привлече вниманието на нова и по-млада аудитория, като направи това, променяйки емблемата си. Новата емблема, която дебютира на електромобила Concept i4, запазва кръглата си форма, но се различава в стила на шрифта на буквите и в липсата на т.нар. попълване във външния кръг.

Настоящото лого се използва от 1997 г. и според BMW, то вече е остаряло. Новото лого има за цел да привлече към марката млади хора, които живеят в дигиталния свят. В същото време лоялната публика „ще може да преоткрие марката“. Що се отнася до самата емблема, то можете да различите едната от другата по очертанията на абревиатурата на BMW и липсващото запълване с плътен цвят на външния кръг - сега на автомобилите тази част от логото ще бъде прозрачна.

BMW показа новата емблема на живо с електрическия седан Concept i4. Външната, не боядисана част вече ще отговаря на цвета на каросерията на автомобила. В допълнение, логото изглежда по-плоско и прилича малко на емблемата от 1963 година. Прототипът на BMW, наречен Concept i4 получи батерия с капацитет 80 киловатчаса и електрически силов тракт с мощност 530 конски сили, което осигурява ускорение до сто за четири секунди.

Обявеният автономен пробег е 600 километра по WLTP цикъла. Характерна особеност на шоу-колата е звукът, разработен от BMW заедно с известния холивудски композитор Ханс Цимер, който прави музиката на култови филми, като Пърл Харбър, Карибски пирати, Мадагаскар, Цар лъв и др.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.

Свързани новини