Отидете към основна версия

12 359 26

Брониран Mercedes-AMG G63 с каросерия от въглеродни влакна

  • mercedes-benz-
  • mansory-
  • mercedes-amg-
  • тунинг

Германското тунинг ателие Mansory представи първия си брониран автомобил. G-Klasse G63 Armoured покрива стандарта за защита VPAM 7, което означава, че издържа на обстрел с автомат "Калашников".

Пътническата клетка на всъдехода е изработена по метода на скритото брониране. Отвън допълнителната защита личи само по дебелината на стъклата и подсилените гуми.

Освен с броня по стандарта VPAM 7 от Mansory предлагат и по-слабата, но и по-лека VPAM 4. Тя издържа на обстрел с по-дребнокалибрено оръжие като пистолет или револвер.

Бронираната G-Klasse на Mansory се различава от стандартния G63 по оригиналния преден капак, раздутите калници и видоизменените брони. Всички елементи от долната част на каросерията са изработени от въглеродни нишки, отпред е монтиран ролбар, а в радиаторната решетка са вградени диодни синьо-червени стробоскопи.

Интериорът на всъдехода може да бъде преработен според предпочитанията на купувача. Демонстрационният G63 има четириместен салон, тапициран със светлокафява и бяла кожа.

За да компенсират увеличеното тегло на автомобила, от Mansory предлагат форсиране на 4.0-литровия V8 от стандартните 585 на 700 или 800 коня. Пиковият въртящ момент на най-мощната версия е 1 050 Нм.

Германците не разкриват динамичните характеристики на бронираната G-Klasse. От броя на поръчките зависи бъдещето на Mansory на пазара на такива автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини