Отидете към основна версия

2 437 9

Porsche не се интересува от електрически хиперкари

  • porsche-
  • електромобили-
  • хиперкари

Главният дизайнер на Porsche Майкъл Мауер заяви, че компанията няма да произвежда електрически хиперкари с капацитет от няколко хиляди конски сили. Както обясни Майкъл Мауер, ръководител на отдела за дизайн на Porsche в интервю за Autocar, компаниите не се интересуват от електрически хиперкари, които напоследък се появяват толкова често в автомобилните новини.

Причината е в собственото тегло, батериите и аеродинамиката. „Смятам, че при сегашната маса на батериите е изключително трудно да се намери компромис между мощност, управление и общо тегло на колата“, казва дизайнерът. „Тези хиперкари не са само тежки, дизайнът им е до голяма степен продиктуван от аеродинамиката, така че в крайна сметка всички изглеждат много сходни“, допълва Мауер.

Следователно главният дизайнер на Porsche отбелязва, вместо друг безличен електрически хиперкар с мощност от няколко хиляди конски сили е много по-интересно да се направи лека и компактна кола с подчертан акцент върху управлението ѝ, като дори може да не е чист електромобил, а да разполага с хибриден силов тракт.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини

  • Без ДВГ за Hummer и Escalade

    Възроденият Hummer ще сподели платформата си с новия Cadillac, което на практика означава, че марката Cadillac може да има електрически всъдеход с мощ ...
    05.03.2020
    3 875
    11
  • Ето го новото Porsche 911 Turbo S

    Представяме ви още една премиера, която трябваше да се състои по време на отложеното автомобилно изложение в Женева и която германците направиха онлай ...
    04.03.2020
    7 905
    30