Last news in Fakti

5 Март, 2020 11:29 3 872 11

Без ДВГ за Hummer и Escalade

  • hummer-
  • cadillac-
  • escalade-
  • електромобили

Възроденият Hummer ще сподели платформата си с новия Cadillac, което на практика означава, че марката Cadillac може да има електрически всъдеход с мощност 1 000 конски сили и ще е с размерите на Escalade. Концернът General Motors сподели малко информация за въпросната платформа, на която ще бъдат изградени Hummer и новия Cadillac. Заявява се например, че новото поколение батерии, получили името Ultium, са разработени със собствени сили на групата.

Клетките, които съставят батериите, могат да бъдат монтирани хоризонтално или вертикално в устройството. Според инженерите на GM, това ще позволи гъвкаво оптимизиране както на мащаба, така и на разположението на батериите спрямо всеки конкретен модел (вече е известно, че новата платформа впоследствие ще се превърне в основа за още няколко американски електрически превозни средства).

При напрежение от 800 волта батериите могат да се зареждат от мощни високоскоростни устройства с мощност 350 кВт, а самите батерии ще са с капацитет до 200 кВтч и ще осигуряват пробег с едно зареждане до 650 км. Що се отнася до платформата, нейният състав отново ще използва електрически мотори собствена разработка, а конструктивните характеристики на платформата ще позволят създаването на коли с предно и със задно предаване, както и такива със задвижване на всички колела.

Бъдещият електрически Hummer трябва да получи три електродвигателя с обща мощност до 1 000 к.с. Най-вероятно два от тях ще управляват отделно задните колела. В този случай на новия Hummer ще са нужни само 3 секунди за ускорение от място до 100 км/ч. Любопитно е още, че според предварителните данни GM планира да произвежда електрическия Hummer EV в същия завод, в който ще се прави новия Cadillac. Следователно е много вероятно и вече планираната модификация на новата генерация на Escalade да е напълно лишена от ДВГ.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 pepy

    26 8 Отговор
    Мъка... На къде отива този свят... ама като не четат ФАКТИ е така...
  • 2 Пако

    10 4 Отговор
    Тоя силует на ван в края на рекламата много ми заприлича на Митсубиши Делика. В Бг не го знаете тоя модел ама е с 4х4 и стъписва с проходимост

    Коментиран от #3

  • 3 Borislav Popov

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пако":

    Ха, ха, кой не го знае ? Деликата е легендарен бус-джип, между впрочем вчера в Япония излезе новата Делика с 2.2 дизелов двигвтел 145 к.с. и с двойно от Outlander. Но тази новата, не е вече оная добрата стара Делика, бая така са я покитайчили японците. Поздрави на всички дето тук приказват, че в Япония нямало дизели ! https://s.auto.drom.ru/i24243/pubs/4/74650/3178056.jpg

    Коментиран от #10

  • 4 Pokoloko

    3 9 Отговор
    еха, правят ги като колички с дистанционно но в мащаб 1:1 и много по скъи. играчки но за хора с мноооого пари
  • 5 Факт!

    8 4 Отговор
    Немците технологично са в каменната ера двг дизел и въглищни централи.Ръгай кюмюра брат ми.А в електрониката да не говорим къде са един смартфон нямат.
  • 6 Pur Sport

    2 2 Отговор
    Българите са големи разбирачи на коли и затова 40% от автопарка е над 20 годишен с коли по макс 5 бона

    Коментиран от #7

  • 7 Пия само HitDobavki

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Pur Sport":

    В грешка си! Процентите са над 70!
  • 8 Реялист!?

    5 3 Отговор
    Караме стари коли, защото влязох е в дивият капитализъм. Нали това исках те. Лапайте го сега!.
  • 9 Реялист!?уж

    3 2 Отговор
    Това е истина! Малоумници! Ще загубим и държавата си!.
  • 10 qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Старата Делика май беше на базата на Паджерото и е супер ванче, даже съм виждал пред министерство на земеделието една, брандирана от горските.

    Коментиран от #11

  • 11 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "qwerty":

    Да, пак си е Паджеро само, че в образа на бус.