Отидете към основна версия

32 119 59

Секретен хангар с изоставени ГАЗ-ки

  • газ-
  • gaz-
  • прототипи

Експерименталните разработки бяха открити в Нижни Новгород

Снимки на уникални съветски автомобили бяха публикувани в интернет от потребител с никнейм Dzhiper. Според автора им десетки прототипи от края на 90-те и началото на новия век събират прах в хангара на проектантския и експериментален отдел на ГАЗ.

В хангара е открит GAZ-3106 II, който е бил напълно готов за пускане в масово производство през 2005-2006 г. Мнозина от руските специалисти смятат, че ако заводът все пак реши да пусне автомобил, сега той може да направи сериозна конкуренция на UAZ Patriot.

В този хангар се намира и 4х4 задвижването GAZ Ataman, което бе показано за първи път на обществеността през 1996 г., както и второто поколение на прототипа на. Там е и седанът GAZ 3115, който беше последният опит на завода да построи автомобил самостоятелно.

Още от ценните находки в склада са компактен SUV GAZ 3120 Kombat с три врати, който по съвременни стандарти може да се конкурира с купувачи на джип Wrangler. Зад него се вижда още един необичаен автомобил - седан GAZ 3104, който е показан като концепция през 1998 година.

Друг интересен модел е тежкотоварния автомобил „Тигър-2”, получил индекса 3221. Замислен е като многотонен всъдеход, който може да се конкурира с Hummer H2. Също така има и един любопитен ван - GAZ 2332 CityVan, построен на базата на Волга.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 68 гласа.

Свързани новини