Отидете към основна версия

6 157 14

Mercedes пенсионира S-Klasse купе и кабриолет

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • coupe-
  • cabriolet

Производството на версиите купе и кабриолет, които се правят на базата на S-Klasse ще приключи през август тази година. Различни специализирани медии в Германия твърдят, че Mercedes-Benz планира да се откаже от пускането на луксозните модели S Coupe и S Cabrio в края на това лято.

Според блогът Mercedes-Benz Passion, който се позовава на собствени източници, купето и кабриолетът на Mercedes-Benz S-Klasse се подготвят за пенсиониране. За сметка на тези модели ще се наблегне на разработването и пускането на нови електрически превозни средства.

Германската компания възнамерява да намали гамата от нишови модели, в това число и доста скъпите S Coupe и S Cabrio, за да спести пари. Купето и кабриолетът S, ще могат да се поръчват до месец май, тази година, а производството и на двата модела ще бъде преустановено през месец август тази година.

Ще припомним, че въпросните два модела са изградени на текущата платформа от S-Klasse и по-конкретно на поколението W222. Най-вероятно купето и кабриолетът ще бъдат заменени от модели от семейството EQS, което включва електрически автомобили, построени на новата платформа.

Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 10 гласа.

Свързани новини