Отидете към основна версия

7 868 17

Дизелов аристократ от Project Kahn и Cosworth

  • range rover rs500

Отдавна е известно, че Range Rover съвсем не се приемат като еднозначни автомобили с висока проходимост. За някои те представляват уродливи катафалки с аеродинамика на гараж, но други виждат в тях най-аристократичните и шикозни всъдеходи на нашето време. Много от тунинг специалистите обаче считат второто мнение за правилно и обръщат сериозно внимание на всъдеходите с марка Range Rover.

Последното творение на тази тема е дело на небезизвестните специалисти от Project Kahn и Cosworth. Както се досещате, първите са обърнали внимание на визията на автомобила, а хората от Cosworth са средоточили усилията си върху това от което разбират най-много - двигателя.

Всъщност, мнозина от любителите на тежки всъдеходи не виждат смисъл от бензинов петлитров V-образен осмак с турбо, при това с разход на гориво от над 30 литра на 100 километра пробег. Нужда, обаче от подобни проекти явно има, защото тунинг ателиетата продължават да се занимават с такива автомобили.

Те обаче все по-често обръщат внимание на дизеловите модификации. И това не важи само за тунинг компаниите. Volkswagen Group, например имат в арсенала си  V10 TDI и даже V12 TDI. Range Rover обаче нямат такъв дизел и точно поради тази причина се налага намесата на ателиетата за доработка.

Патриотите от Cosworth преработват основно 4.4-литровия V-образен дизелов осмак и към стандартните 313 к.с. добавят още 187 коня. Така сумарната мощност на Range Rover RS500 отговаря много точно на индекса му - тя става точно 500 к.с. А хората от Project Kahn са се потрудили добре върху външността на този дизелов аристократ.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини