Отидете към основна версия

21 576 54

Новият Mercedes: "безпрецедентен лукс" и много мощ

  • mercedes-benz-
  • eqs-
  • електромобили-
  • лукс-
  • s-klasse

Mercedes-Benz планира да представи най-луксозния си електромобил, който ще бъде направен от инженерите на AMG. Иновацията ще се нарича EQS, а концепцията беше представена на последното изложение във Франкфурт. Ето какво се знае до момента за новата електрическа S-Klasse.

Слуховете: Според изданието Autocar, това ще бъде огромен седан, който ще получи два двигателя. Общата мощност на моторите ще е повече от 600 к.с. във версия AMG EQS. Въпреки че ще има "по-нормални" автомобили - EQS 550 4Matic ще получи 470 к.с. Очаква се топ версията да разполага с иновационна батерия с капацитет 100 киловат часа, което ще позволи да се изминат повече от 515 км с едно зареждане. Динамика: От 0 до 100 км/ч за 3.5-3.9 секунди.

Важно: този седан ще се превърне в основа за редица "наточени" електромобили, които Mercedes-Benz трябва да въведе на пазара през следващите 2-3 години.

Най-доброто от всичко: немците искат да направят първия си електрически седан да притежава "безпрецедентен" лукс. Какво точно се разбира под тези думи, все още не е много ясно. Но, очевидно, броят на големите екрани в кабината ще е голям.

Технологии: Също така в новата EQS се очаква появата на автопилот от трето ниво на автономност, което означава, че например, по магистралата автомобилът ще може да се кара, без да се докосват волана и педалите.

Бъдеще: според стратегията на Mercedes, наречена Electric First до 2030 година продажбите на електрически и хибридни автомобили ще представляват 50% от общото производство на марката.

Портфолио: Освен седан EQS, немците скоро ще започнат производството на електрически микробус EQV, компактни кросоувъри EQA и EQB, както и електрически Smart-ове, които ще се наричат ​​Smart EQ Fortwo, EQ Forfour, EQ Fortwo Cabrio. Освен това припомняме, че електрическият кросоувър EQC е вече наличен.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.

Свързани новини