Отидете към основна версия

8 870 43

Новият Golf: Официални ТТ данни

  • volkswagen-
  • golf-
  • golf vii-
  • gti-
  • gtd

 

След по-малко от две седмици ще станем свидетели на премиерата на седмата генерация на най-важния модел на Volkswagen. В заводите на компанията обаче Golf VII се произвежда вече близо три седмици, като процесът протича при пълна секретност. Както вече ви информирахме, автомобилът ще бъде показан официално на четвърти септември в Берлин, но още сега ние можем да направим един вид представяне или своеобразна предпремиера, защото от компанията производител огласиха доста от техническите данни.
 
Съдейки по информацията, става ясно, че седмото поколение на Golf отново ще е по-голямо на размери от предшественика си. Въпреки че продължава да расте, теглото на автомобила този път е значително снижено. Новият Golf е олекнал със 100 килограма и вече тежи по-малко от някои автомобили от по-долния субкомпактен клас. Неговата маса е 1 050 килограма. Габаритите на автомобила са 4 255 х 1 799 х 1 452 мм, съответно дължина, широчина и височина. Сравнен с предшественика, Golf VII е по-дълъг с 56 мм, по-широк с 13, а височината е намалена с 28 мм.
Междуосието е нараснало съвсем малко повече от прираста на дължина на автомобила, +59 мм. Сега то е 2 637 мм. Всичко това води до повишаване на комфорта и до увеличаване на мястото в купето. Салонът е осезаемо по-просторен, а обемът на багажното пространство е увеличен с 30 литра. Сега отсекът за товари притежава по-приличен обем от 380 литра, което в никакъв случай не го извежда на върха по този показател. За сравнение багажникът на Citroen C4 е с обем 408 литра.
 
Иначе подобно на Audi A3 и новото поколение на Golf е построено на модулната платформа MQB. Отпред окачването е тип МакФерсон, а отзад е многолостово. Очаква се по-късно в списъка с опции да се появи и адаптивно шаси, което може да променя твърдостта си. Дотук спираме с официалните данни. От компанията засега не казват нищо по отношение на двигателната гама, но според слуховете бензиновата линия ще бъде представена от три TSI мотора - 1.2-литров с мощност 105 к.с., 1.4-литров с две мощности от 122 и 140 коня и двулитров двигател с 220 к.с. (GTI).
 
Феновете на нафтата ще могат да избират измежду четири TDI агрегата. Мощността на базовия дизел е 90 коня, а след него следват по-големите мотори с мощност 110, 150 и накрая 180 конски сили за версията GTD. Като цяло не се очакват сериозни изненади от двигателната гама, като естествено всички изброени мотори са модернизирани. Нововъведенията при седмия Golf се крият основно в допълнителните системи, повишаващи комфорта и безопасността. Сега остава само да научим как точно ще изглежда автомобилът, но според специалистите той няма да е много по различен от рендерите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Това е Volkswagen Golf VII

    Пред вас е седмото поколение на германския бестселър Volkswagen Golf. Премиерата на новата генерация се състоя в Берлин, а най-важното, което отбел ...
    05.09.2012
    31 660
    167