Отидете към основна версия

15 566 27

Продава се "Волга" с крокодилска кожа в салона. Цена - €50 000

  • волга-
  • газ-
  • 3111-
  • ловец на крокодили

Най-големият руски сайт за продажба на автомобили auto.ru публикува една доста интересна обява за продажбата на Волга с индекс 3111, произведена през 2001 година. Този модел съществува само в 424 копия, а екземплярът, който се продава е напълно уникален.

Интериорът на колата е облицован с бяла крокодилска кожа, а т.нар. стелки са от овча кожа. Продавачът иска за колата кола четири милиона рубли. "Волгата" се задвижва от бензинов двигател с обем 2.5 литра и с мощност 136 конски сили. Моторът работи съвместно с петстепенна механична трансмисия.

Задвижването е задно, а самата кола съчетава ерата на луксозния ГАЗ-21 и на съвременните премиум автомобили. Концепцията се нарича „Ловец на крокодили., а в допълнение към бялата крокодилска кожа са използвани декоративни вложки, изработени от кедър, вътрешното осветление и инструментите пък са решени в рубинени нюанси.

Не се е разминало и без подобрения по техническата част. Например колата разполага със спирачки Brembo (включително задни дискове) и 18-цолови джанти. ГАЗ-3111 се произвежда от 1999 г. до 2004 година в съоръженията на завода в Горки, а монтажа се извършва ръчно.

Общо през този период са произведени малко повече от четиристотин автомобила, които, така и не са станали популярни на пазара - струват около милион рубли, което за онова време си е много висока цена. Сегашната цена от 4 млн. рубли, за която се продава "Ловецът на крокодили" се равнява на 50 000 евро приблизително.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.

Свързани новини