Отидете към основна версия

3 515 37

От репертоара на Илон Мъск: "камионът ще трябва да изчака" и "действията на правителството са фашистки"

  • илон мъск-
  • tesla-
  • semi

Познайте кога Илон Мъск обеща да започне масово производство на електрическия камион? Когато камионът беше показан за първи път през 2017 година, Мъск обеща, че през 2019-а той вече ще е по пътищата.

И както често му се случва - не спази обещанието си. Плановете бяха разсрочени, след което отново отложени. И сега се появи нова предполагаема дата за серийно производство - 2021 година.

Разбира се, забавянето може да се обясни с коронавируса, но в действителност Tesla отново има големи проблеми с представянето на нови модели на пазара. Особено толкова специфични, каквито са камионите.

В същото време перспективите за Tesla Semi не са лоши - Илон Мъск вече е получил около 2 000 поръчки за този модел от големи търговски вериги като Walmart и Anheuser-Busch.

Междувременно Илон Мъск нарече действията на американските власти във връзка с широкомащабното ограничение заради коронавируса „фашистки“. Той изрази тези си емоционални мисли след обявяването на резултатите на компанията от началото на годината.

Според тях Tesla през 1-вото тримесечие на 2020 г. - въпреки всички трудности - реализира печалба 16 милиона долара (въпреки че преди година стана ясно, че загубите на компанията възлизат на 702 милиона). Това е третата тримесечна печалба подред, което до сега не се е случвало в историята на марката.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини