Отидете към основна версия

631 0

Делхи и Остин – новите дестинации пред MotoGP?

Две са евентуалните нови дестинации по пътя на MotoGP. Говорим за Делхи и Остин. Това обяви директорът на световния шампиoнат. Те са съответно за 2012 и 2013 година. Има, разбира се, и още претенденти за голямото събитие в мото спорта, а имено Абу Даби и Синагпур.

„Официални лица на Международната федерация по мотоциклетизъм вече бяха в Делхи, за да преценят дали трасето отговаря на всички изисквания за безопасност и очакваме техния отговор. В момента обаче индийците са се съсредоточили върху това да изпълнят задълженията си към Формула 1 и едва след това ще говорим. Другото ми желание е да посетим и Остин. Проектът е доста привлекателен и също е свързан с домакинстването на кръг от Ф1 през 2012 г.“, сподели Кармело Езпелета.

Следващата година в стартовата решетка ще се наредят мотоциклетите на 22 отбора. От 2012 влизат в сила новите правила на FIM. След много оспорвани дебати, директорите обявиха, че двигателите ще са с работен обем 1000 куб.см., а не 800, както до сега.Това ще доведе до още повече участници и съответно намаляване на разходите.

„Основната ни цел е да направим шампионата по-достъпен за малките отбори, – заяви шефа на Дорна Кармело Езпелета. – Убеден съм, че с новите правила през 2012 г. ще имаме минимум 22 мотора на стартовата решетка.“

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини