Отидете към основна версия

4 016 13

И Porsche Boxster стана черно

  • porsche boxster s black edition

В края на януари Porsche излезе с информация, че пуска ограничена партида черни 911-ки, които получават названието 911 Black Edition. Тиражът на тази серия е 1 911 бройки. Сега от компанията разпространиха нова информация, според която в чисто черно ще бъде пусната още една серия, този път от модела Boxster. Тя ще бъде произведена в още по-лимитирана серия от само 987 автомобила, които ще бъдат обозначени като Boxster S Black Edition.

Черно в тези автомобили ще е почти всичко - като се започне от основния цвят на купето, 19-цоловите лети джанти, въздухозаборниците в задната част на автомобила и дори ауспухните накрайници. В интериорът също ще преобладава черният цвят. Акцент са съвсем дребни хромирани детайли, както и титаниевите табели на праговете с надпис Black Edition. Мекият сгъваем таван на Boxter също е изцяло черен.

Пред задната ос на този черен автомобил ще се намести 3.4-литров шестцилиндров двигател със система за непосредствено впръскване на горивото. Агрегатът развива мощност 320 к.с., което е с 10 коня повече от стандартния Boxster S. Максималната мощност се достига при 7 200 об/мин, докато при Boxster S пикът е при 6 400 об/мин. Максималният въртящ момент също е увеличен с 10 Нютонметра и вече е 370 Нм при 4 750 об/мин.

Porsche Boxster S Black Edition ще се появи на пазарите през месец март тази година и ще се продава на цена от 91 995 евро. За сравнение стандартния Boxter S струва 82 662 евро, а най-евтината модификация на Boxter се предлага за 67 642 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини