Отидете към основна версия

30 435 43

Индийски джип за 16000 лв. идва в Европа

  • mahindra&mahindra-
  • quanto

Индийският автомобилен производител Mahindra&Mahindra, който има и официален вносител в България, ще продава в почти цяла Европа нов автомобил. Моделът се казва Mahindra Quanto и представлява компактен кросоувър.

Автомобилът вече беше представен в Индия и впечатлява с каросерия, която лежи на рама и с дължина малко над 4 метра. Въпреки своите компактни размери салонът на кросоувъра е конструиран по схемата 2+3+2 и на практика може да побере до 7 души.

Под капака на Mahindra Quanto е разположен 1.5-литров дизелов мотор, който е снабден с турбо и разполага с мощност от 100 к.с. Максималният му въртящ момент е 240 Нм. Моторът работи съвместно с петстепенна механична трансмисия.

Заради по-строгите европейски изисквания по отношение на безопасност се очаква версия за Стария континент да се различава малко от индийската. Компанията ще демонстрира варианта си за Европа през декември тази година в Болоня.

Първата европейска страна, в която ще се появи Mahindra Quanto, ще е Италия. Малко след това продажбите ще започнат и в останалата част от Европа. Все още не ясна с точност цената, на която ще се продава всъдеходът в ЕС.

Предвид ценовото позициониране на Quanto може лесно да се предвиди, че индийският нискобюджетен кросоувър ще се превърне в основен конкурент на Dacia Duster и Great Wall Hover. В Индия Mahindra Quanto се продава за 582 000 рупии, което се равнява приблизително на малко над 16 000 лева.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • X-шестица за бедни

    На автосалона в Ню Делхи се състоя премиерата на концептуалния кросоувър XUV Aero, чиято серийна версия ще се превърне във флагмански модел на индийск ...
    05.02.2016
    17 297
    10
  • Уникално индийско всъдеходно купе

      Индийският автомобилен концерн Mahindra&Mahindra постепенно разперва крила. След като индийците купиха 70% от акциите на корейската ...
    23.02.2014
    21 712
    12
  • Toyota иска да купи Aston Martin

    Кувейтската компания Investment Dar, която в момента владее контролния пакет акции на Aston Martin, може скоро да се избави от грижите за култовия ...
    12.11.2012
    3 050
    11
  • Mahindra купи SsangYong

    Индийският гигант Mahindra&Mahindra е новият собственик на SsangYong, предаде Bloomberg, цитирайки официално съобщение на уебстраницата на корейск ...
    23.11.2010
    9 330
    12