Last news in Fakti

25 Септември, 2012 10:39 30 426 43

Индийски джип за 16000 лв. идва в Европа

  • mahindra&mahindra-
  • quanto

Индийският автомобилен производител Mahindra&Mahindra, който има и официален вносител в България, ще продава в почти цяла Европа нов автомобил. Моделът се казва Mahindra Quanto и представлява компактен кросоувър.

Автомобилът вече беше представен в Индия и впечатлява с каросерия, която лежи на рама и с дължина малко над 4 метра. Въпреки своите компактни размери салонът на кросоувъра е конструиран по схемата 2+3+2 и на практика може да побере до 7 души.

Под капака на Mahindra Quanto е разположен 1.5-литров дизелов мотор, който е снабден с турбо и разполага с мощност от 100 к.с. Максималният му въртящ момент е 240 Нм. Моторът работи съвместно с петстепенна механична трансмисия.

Заради по-строгите европейски изисквания по отношение на безопасност се очаква версия за Стария континент да се различава малко от индийската. Компанията ще демонстрира варианта си за Европа през декември тази година в Болоня.

Първата европейска страна, в която ще се появи Mahindra Quanto, ще е Италия. Малко след това продажбите ще започнат и в останалата част от Европа. Все още не ясна с точност цената, на която ще се продава всъдеходът в ЕС.

Предвид ценовото позициониране на Quanto може лесно да се предвиди, че индийският нискобюджетен кросоувър ще се превърне в основен конкурент на Dacia Duster и Great Wall Hover. В Индия Mahindra Quanto се продава за 582 000 рупии, което се равнява приблизително на малко над 16 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tomas

    4 3 Отговор
    Ужас. Много грозно

    Коментиран от #40

  • 2 Кофти

    4 1 Отговор
    Единственото му предимство е цената... Грозно, дървено, маломощно, ужас...
  • 3 koce

    2 1 Отговор
    прилича малко на баничарка
  • 4 ГОШУ

    2 0 Отговор
    Двигателят е три цилиндров.В Индия се продава от 10778$ до 13700$.
  • 5 ххх

    2 0 Отговор
    Грозничко е , а и с тези малки гуми изглежда смешно.
    Наистина цената е много атрактивна (поне тази в Индия де), но не смятам, че въпреки това ще се продава добре в Западна Европа.
  • 6 Юлиян Димитров

    3 2 Отговор
    Било гронзо кой знае кви 30 годишни изгнили дрангочи карате половината дето коментирате !

    Коментиран от #7

  • 7 Кофти

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Юлиян Димитров":

    Юлиян, не съдете за останалите по себе си! Вие сте доказателство колко се е комплексирал българският народ напоследък. Както винаги съм споменавал - под статия за подобно автомобилно недоразумение винаги ще се намерят хора да говорят колко е хубаво и да го хвалят, само защото е ЕВТИНО, докато разни автомобили на доказани производители (които не можете да си позволите) биват остро критикувани и оплювани! Надявам се да сте ме разбрал.....
  • 8 Иван Вълчев

    2 0 Отговор
    То това е малка кола, като гледам нещо като матиз. Нормално да е с 3 цилиндъра. Не бих казал че е джип ;)

    Коментиран от #13

  • 9 ганг

    1 1 Отговор
    Все пак за индийска работа добре е за тези пари,само едно ще ви кажа забелязах че корейците правят уникален дизайн дизайнът на хюндаи е по добър от немските дизайни и с по мълък разход на гориво и ефтина цена,сравнение виште голф 7 и хюндаи i30 2012модел разликата е светлинни години.

    Коментиран от #12

  • 10 *****ВИП *****АМГ

    1 9 Отговор
    tozi smeshen indiiski taralqsnik e za bedni hora deto buhtqt za ednata zaplata na bogatite tarikati kato men preporuchvam mercedes amg
  • 11 мемо

    1 4 Отговор
    Това е по хубаво от дачия!
  • 12 Аман вече!

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ганг":

    Айде пак се почна безмисленият спор немски-корейски. Абе, това е статия за индийски кошници, не за корейски, аре скрий се!
  • 13 Християн Тодоров

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иван Вълчев":

    Вълчев! Брат това е с 4 цилиндъра не с 3 ;)

    Коментиран от #15

  • 14 емил георгиев

    1 0 Отговор
    като му сложат евро 5 и другото задължително оборудване и мито с ДДС, хоп цена над 20 000 долара
  • 15 Иван Вълчев

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Християн Тодоров":

    Коментирах #4, там е написал че е с 3 цилиндъра, ама може да не е 4х4 в този си вариант :)
  • 16 Махнисебе

    1 2 Отговор
    Грозно било, ей аман от сноби, вие колата за украшение ли я имате или за да ви вози! То да ми струва 8 евра както пише и да е с евтина поддръжка, а пък ако ще и на г.з да прилича, дреме ми!
  • 17 йесс

    1 3 Отговор
    много ми хареса като дойде тука точно това ще си купя чисто нов от магазина суперр
  • 18 Ts@r

    6 0 Отговор
    Е то това е всичко друго но не и джип. Миниван - може би, грозен - със сигурност, но не и това което познаваме като SUV.
  • 19 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Без да съм прочел коментарите (нарочно) ще се опитам да позная дали "Андрешко български" хвали таралясника от снимките,не за друго,а щото е евтин! Кой знае какви суперлативи се изливат по тоя леген. Сега почвам да ги преглеждам пък да видим!
  • 20 Mercedes-Benz

    2 1 Отговор
    Мдаа познах,отново! Народ който има ниски изисквания към себе си,не може да очаква да живее в държава,която прилича на Германия или Япония да речем. Докато правите компромиси с личността си драги сънародници,ще си седите в същата клоака и ще чакате поредния политик "спасител",който да ви оправи,ма нали знаете пригответе си вазелинче! ;) Едно време чакахте ладичка по 20 години,сега се захласвате по някъв кенеф дето не мяза на нищо,ама нищо... Андрешко или по-точно Бай ти ГанЮ обича евтинджоса и накрая знае че се е прее*ал ама,за да не си признае е готов да изпада в безмислени спорове и да те убеждава в обратното,колко било качествено видиш ли! Много здраве ви желая,който си мечтае за такова му го пожелавам със всички екстри да си го купи!

    Коментиран от #27

  • 21 Румен Ангелов

    5 0 Отговор
    Колкото повече предлагане има толкова по-прилични ще стават цените на прехвалените немски автомобили . И накрая пак си купуваме някой нов голф на старо .
  • 22 GOGI

    2 1 Отговор
    Еми като за нова колица и малко парички я бива,все ще изкара 10 годинки .
    ''Хвали старо,карай ново''
  • 23 Иван Грозни

    4 0 Отговор
    Да са махате от тука с това подобие на кола ...
  • 24 posetitel

    2 0 Отговор
    Чиста баничарка си е, 7-местна, с данъчен кредит, пътнически вариант, да си ходят няколко души на работа всеки ден. За служебна кола ще е перфектна, може да пуснат и някоя друга за такси във високите райони, щом е с двойно предаване.
  • 25 optimista

    2 0 Отговор
    хахахахха това нестава за нищо заводски боклук си е по добре стара 124 ка от колкото тази нова кофа за смет и още нещо гоги има вечни класически неща а неми минавай с номера хвали старо карай ново ти по добре си карай тая нова кофа аз предпочитам изпитани марки и неща може и стари да са старата школа си е стара школа ненадмината
  • 26 ГОШУ

    1 1 Отговор
    С три цилиндъра е.
  • 27 Калеко Алеко

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Mercedes-Benz":

    Ха, Брат'чед, сериозно ли мислиш, че проблема на българина, са ниските му изисквания към себе си? Аз все си мисля, че проблем са му: мързела, простотията, некомпетентността, дребния тарикатлък, ганьовщината, липсата на всякаква самодисциплина. Претенциите и изискванията му, са дори много големи, ама покритие никакво.
    Хайде лека!
    П.П. Колата е кенеф!

    Коментиран от #30

  • 28 ГОШУ

    2 0 Отговор
    Ето статия от "За рулем"
    http://www.zr.ru/content/news/475976-mahindra_budet_prodavat_v_jevrope_krossover_za_10_tysach/
  • 29 Калеко Алеко

    2 0 Отговор
    Забравих- завистлив!
    Малко бях краен за колата. Не ми харесва отвън, а още по-малко отвътре. Не вярвам и с качество да блести. Дето се вика, за всеки влак си има пътници, но за този, в България, едва ли, пък било то и за 16 000лв.
  • 30 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "Калеко Алеко":

    Прав си,може би аз сбърках че не уточних в какво точно са му ниските изисквания. Повечето правят главно компромиси с начина си на живот,почитат обикновеното и робуват на евтиното.Спомням си бях в технополис един път и един пред мене се разправяше с продавачите че сменял 3-ти телевизор "нео",щото горял. Накрая му казах,че ако си беше купил нещо по-доказано като марка,например една тошиба (имаше я горе долу 100-тина лв. по-скъпа) и я плащаше разсрочено пак щеше да е на далавера и да си има нещо качествено,ама той не,били му казали,че неото е много добро и евтино,ми като е евтино у лево и айде,заради такива будали сме на това дередже! Също така да го кажем,нямат амбиция,да си седнат на г*за и да постигнат нещо,а искат на готово някой да ги оправи! Обществото не е общество в България,и правата не си знаят повечето галфони,ама ако ги питаш са много в час с обстановката,но да не се отклоняваме от темата за барутника от снимките!

    Коментиран от #31

  • 31 Калеко Алеко

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Mercedes-Benz":

    А, ей тук си стиснахме ръцете :-)
  • 32 натурален българин

    2 0 Отговор
    не знам какво не му харесвате това си е 4х4 и за българия на тази цена дето е под цената на волекс и логан няма да има конкуренция стига да има и сервизи в цялата страна че не е хубаво за ремонт от 100 лева да биеш пътя варна софия тогава съм ти пикал на джипката трябва в всеки град сервиз и части тогава всички в българия ще подкараме такива било то служебни , таксита или семейни
  • 33 Пловдив

    1 0 Отговор
    Не ми харесва единствено това,че резервното колело е на задната врата,а не в купето. Иначе красотата не е най-характерното качество на тази кола,но пък има съвсем нови модели от световни марки,които са по-грозни от тази.
  • 34 ььь

    1 0 Отговор
    За каква да е кола става, но не е джип.
  • 35 Насо

    1 0 Отговор
    Мержо ,само едно въпросче -ти отвъд Калотина отивал ли си? Защото аз от 2 десетилетия съм там. Не видях много истинни неща в писаниците ти. Защото аз мисля, не съм срещнал друг народ ,толкова взискателен за марки,колкото българите! И отвъд Атлантика съм живял около година и в "старата" част на ЕС повече...!Само да ти кажа,че онези хора там,от марки не се интересуват (като изключим донякъде немците и французите,които предпочитат родното си). НО ОТ МАРКИ НА СТОКИ НЕ РАЗБИРАТ ,ПОДПИСВАМ СЕ С ДВЕТЕ РЪЦЕ. НЕ СА И ЧУВАЛИ ЗА МАРКИ ,ОСВЕН ТЕЗИ,КАКВИТО ПРИТЕЖАВАТ В МОМЕНТА ,а често и дори в това се затрудняват,защото тук за това не се говори.Много пъти ми се е случвало,колега да не може да ти каже какъв му е телевизора например и т.н Неща,които у нас са невъзмони,на запад са факт...За тази кола няма да си казвам мнението -по картинки мнения не давам. Аз разбирам да се изказвам,но както винаги правя -като тръгна за България или обратно ,като я подкарам 24 часа (почти безспир) с около 150 км/ч и после давам оценки...!
  • 36 гика ауто

    0 0 Отговор
    tova e nai ujasnoto koeto se e poiavavalo na pazara ......... sram ....mojete da kupite tozi bokluk .......... tova chte e evtinata mecta s evtina podrajka za da mojete da spestiavate za kracmite...
  • 37 bajy

    0 0 Отговор
    kav jip e tova e.ati kenefa nikav face ni vatre ni van i s teq malki janti4ki e.ati sme6noto 4udo indiisko
  • 38 Хулиган :)

    0 0 Отговор
    Много е яко..., но 7места - 4метра?!?
    Как са ги събрали? А да може би защото има малки гуми :)
    Вижте тойота IQ прилича на смарт, но е с 5 места :)
  • 39 Димитър Даскалов

    0 0 Отговор
    На тези хора от онзи край не света не им ли писна да бълват недоразумения... Да не говорим, че сигурно и ламбо да направят пак ще му сложат макс джанти 14-ки ... на това съм сигурен, че и по-малки са могли да сложат.. ама няма такива гуми вече, а пък не върви да сложат такива от скутерче :) Искрено се забавлявам с low cost изпълненията на тези хора... жалко, че сигурно дизайнерите са на почит и са си повярвали прекалено...да махнат розовите очила да сложат това...... нещо до един Fiat Panda 4x4 дори и пак да помислят къде ще пробиват...
  • 40 бай Митко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tomas":

    Абе вие какво се нахвърлихте всички да плюете нещастната индийска колица? Ами що не погледнете GreatWall Hover дето струва къде 35К т.е. 2 пъти по-скъпо?? Остави, че е голяма, грозна, дървена, некачествена, ами и струва колкото НОРМАЛНА кола!
    Познайте ако имам 35К и съм решил да си купя кола дали ще ги дам за Ховър... па ако ще и 20г. гаранция да ми дават!!
  • 41 swаа

    1 1 Отговор
    колата е супер! а ние какво сме направили?
  • 42 чики чики

    0 0 Отговор
    много малки гумите бе за джип то като гледам дванайсет цола
  • 43 Красимир Димитров

    0 0 Отговор
    Интересно ми е дали при краш тест ще се смачка до резервната гума?