Отидете към основна версия

22 639 32

ТОП 5 развивани скорости по германските магистрали

  • аутобан-
  • германия-
  • скорост-
  • автомобили

Както е добре известно на много участъци от германските аутобани няма ограничение на скоростта. Това, което може би не знаете обаче е, че свръхвисоките скорости по тези аутобани съвсем не датират от вчера или от последното десетилетие дори.

Рекордите са поставени през далечната 1938 година от Mercedes Benz и Auto Union (които в крайна сметка се превръщат в Audi). Едва след тях се нареждат съвременните интерпретации на Porsche, както и вездесъщият днес Veyron. Ето и ТОП 5 на официално измерените скорости по германските магистрали.

5. Ruf R Turbo 335.87 км/ч
4. Bugatti Veyron - 353 км/ч
3. Porsche 9ff GTurbo850 - 381 км/ч
2. V-16 Auto Union - 432 км/ч
1. Mercedes-Benz W125 - 432.59 км/ч

Бернд Розмайер управлява въпросният Auto Union, който е разполагал със средно монтиран V-16 двигател, два компресора и около 400 конски сили мощност. Колата е проектирана от Фердинанд Порше.

Деветдесет минути преди Розмайер да постигне тази скорост Рудолф Карачиола успява да зелепи на аутобана скорост от 432.59 километра в час. Това той прави с Mercedes-Benz W125 с двигател с V-12.
 
Как е възможно тези двама души да поставят рекорди, които стоят почти един век? Е, на първо място, те са използвали автомобили, построени с цел да достигнат върхова скорост, а останалите коли в класацията, макар и далеч по-съвременни и тунинговани, са серийни. И второ, Розмайер и Карачиола не е трябвало да се справят с трафика. За тях са били затворени участъци от германския аутобан.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 29 гласа.

Свързани новини