Отидете към основна версия

6 248 2

Откритото в амстердамски канал Ferrari отива в зоопарка

  • ferrari-
  • mondial-
  • амстердам

Загадъчното Ferrari Mondial, извадено от военни водолази от канал в амстердамския залив Ей в началото на месеца, най-вероятно ще се превърне в реквизит за аквариума в местната зоологическа градина. Суперколата бе открита случайно по време на учения на противопожарните служби, но изтеглянето ѝ на сушата отне време и наложи включването на нидерландското Министерство на отбраната заради нуждата от специално оборудване.

След проверка се оказа, че червеният Mondial е било обявено за откраднато през 1994 г. През 90-те полицията се опитвала да го открие, но след неколкогодишно неуспешно издирване го обявила за безследно изчезнало, а застрахователната компания овъзмездила собственика.

В колата не са намерени никакви улики, които могат да насочат органите на реда към крадеца. Според действащото законодателство в Нидерландия "ферарито" подлежи на бракуване и не може да бъде продавано като цял автомобил.

Щом разбрали за находката обаче, много жители на Амстердам са се включили в инициатива за спасяването на находката с надеждата властите да допуснат изключение. Идеята е суперколата да бъде използвана като естествен риф за забавление на водните обитатели на Кралската зоологическа градина "Артис".

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.

Свързани новини