Отидете към основна версия

11 777 96

Нужен ли му е на Гешев всъдеход с мощност 410 к.с.?

  • гешев-
  • автомобил с повишена проходимост

Една публикация във facebook страницата на Борис Бонев привлече вниманието ни. Става дума за поръчка на нови служебни автомобили, които са поръчани от прокуратурата. Бонев задава два въпроса, които публикуваме без редакторска намеса.

Време е за 2 въпроса❗
1. Нагласена ли е обществената поръчка за доставка на 2 джипа за над 400 000 лв. за Главния прокурор❓
Аз лично бих му предложил да се самосезира и да се самопровери!
✅ В документацията се изисква гаранционно обслужване най-малко в следните области - София, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново! При проверка на дистрибуторите на луксозни автомобили, които могат да предложат автомобил с минимум 410 конски сили, се оказва, че единствено победителят в поръчката Порше БГ има сервизен център във Велико Търново. Втората фирма, която участва в обществената поръчка с модел на Мерцедес е отстранена, само защото няма сервиз във Велико Търново.

✅ Голяма част от техническите изисквания към автомобилите дословно съвпадат (дума по дума) с официалната брошура на Touareg, а Законът за обществените поръчки ясно казва, че е забранено да се залагат технически критерии, които дават необосновано предимство на някой участник.

2. Нужни ли са тези автомобили на един чиновник с писалка❓ Нужни ли са му 420 конски сили двигател, за да стигне до работното си място в центъра на София? Нужни ли са въздушно окачване с управление на задните колела и активно стабилизиране в завой, автоматично регулиране на нивото и пътния просвет и електронно регулиране на твърдостта на амортисьорите? А навигационна и мултимедийна система с мултисензорен дисплей? Или пък система за самопаркиране? Нужен ли е цвят металик, който оскъпява с още няколко хиляди лева? А нужни ли са отопляеми дюзи на предното стъкло? Или система за измиване на фаровете?

Дали не е време вместо да се занимава с абсурдни акции по "арестуване" на стотина килограма месо, Главният прокурор да започне да дава отговори за начина, по който управлява тази прогнила институция и обществените пари, които харчи, за да си осигури незаслужен комфорт?
 

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 83 гласа.

Свързани новини