Отидете към основна версия

4 744 30

Четирицилиндров двигател за най-евтината G-Klasse

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g200

Новата версия ще се нарича G200

За повечето хора Gelendvagen е свързан с мощен и гласовит 8-цилиндров бензинов мотор, но нещата се променят, а с тях и непреходната G-Klasse. Сега, най-слабият и най-малък двигател в гамата е дизеловата версия на G350d.

Но скоро най-достъпната модификация на новата G-Klasse ще стане бензинов четирицилиндров двигател с обем два литра. Бюджетният Mercedes-Benz G-Klasse няма да изглежда различно на външен вид така, че клиентите му да не се колебаят да карат ръбатата джипка със скромен мотор.

Новата версия ще се нарича G200. Първоначално най-евтината G-Klasse ще се предлага само в Китай, но по-късно Gelendvagen с четирицилиндров двигател ще се появи и извън Поднебесната държава.

Каква ще е цената - все още няма информация. Знае се обаче, че това ще е най-евтината нова G-Klasse. Има обаче данни за мотора. Въпреки обема, той ще произвежда 303 конски сили и ще разполага с въртящ момент от 400 Нм.

Агрегатът ще работи съвместно с деветстепенна автоматична скоростна кутия и според германците ще осигури доста прилична динамика. Според слуховете, ускорението до сто на четирицилиндровата G-Klasse ще бъде на нивото от 7-8 секунди.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 17 гласа.

Свързани новини