Отидете към основна версия

17 039 29

Можете да си купите двувратата S-Klasse на Майкъл Джордан от 90-те

  • mercedes-benz s600-
  • майкъл джордан

Ако сте човек, който дори бегло се интересува от спорт, ще разпознаете едно име, което доминира през 90-те. Майкъл Джордан беше толкова добър, играейки за Чикаго Булс, че други отбори в НБА се отказаха от екипите си с номер 23 в знак на уважение към легендарния баскетболист. Историята му наскоро бе показана в документален филм от 10 серии, наречен "Последният танц" (The Last Dance), и ако наистина сте негов суперфен, сега можете да притежавате колата му, или поне една от тях. Това предаде Motor 1. 

Този Mercedes-Benz S600 от 1996-а е обявен за продажба на Beverlyhillscarclub.com и сам по себе си е отличен пример за немски лукс от 90-те години. Както можете да си представите, става дума за конфигурацията с 6,0-литровия V12 агрегат, който генерира скромните 400 конски сили. Това обаче не е стандартен S600. Купето е надградено от тунинг компанията Lorinser, като модификациите включват нов бодикит и обновена изпускателна система. 

Разбира се, най-привлекателният аспект на този конкретен автомобил е, че той е бил собственост на Майкъл Джордан. Тези, които са гледали "Последният танц", може дори да разпознаят колата, тъй като тя се появява в документалния филм.  

И така, колко ще струва да имате тази част от историята на Майкъл Джордан в гаража си? Изглежда, че въпросната S600 е в отлично състояние, като километражът показва малко над 157 000 изминати мили (252 000 км). Според Kelley Blue Book, такъв Mercedes в момента струва около 3 500 долара, но фактът, че Майкъл Джордан е бил неговият предишен собственик, със сигурност покачва цената. 

За съжаление, в обявата не се споменава никаква цена. Заради това, остава въпросът: Колко струва за феновете и колекционерите привилегията да притежават автомобил на Майкъл Джордан?

Обявата може да видите тук: https://www.beverlyhillscarclub.com/1996-mercedes-benz-s600-lorinser-michael-jordan-c-11325.htm

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 16 гласа.

Свързани новини