Отидете към основна версия

5 832 47

Tesla Model S отстъпи в надпреварата за автономен пробег (ВИДЕО)

  • lucid motors-
  • lucid air-
  • tesla-
  • model s-
  • автономен пробег

Резултатите от тестовете, по време на които Lucid Air счупи рекорда на Tesla Model S с впечатляващите 832 километра (517 мили), вече са представени в Интернет

Индикаторът за автономния пробег на шофиране при едно зареждане на батерията е основното предимство на Tesla пред многобройните конкуренти. От този момент нататък обаче Илон Мъск получава сериозен конкурент - автомобилите Lucid Air, които могат да се конкурират с автономията на Tesla Model S, признатия световен лидер в този сектор.

Прави впечатление, че производителят на Lucid Air - компанията Lucid Motors е основана и се ръководи от хора от Tesla, които са били тясно ангажирани в разработването на батериите на Model S. Настоящият рекорд за Tesla Model S Long Range Plus със 100 кВтч батерия е 647 км (402 мили) и се изчислява според методологията на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA).

Разстоянието, изминато от автомобилите на Lucid Air, беше измерено по подобна схема на тази на EPA. Lucid Motors обаче измерва ключовия потребителски клас за заряд на батерията с независими експерти от FEV Северна Америка. Изпитването на EPA SAEJ1634 се провежда на изпитателни полигони в Обърн Хилс, Мичиган.

Резултатите от тестовете, по време на които Lucid Air счупи рекорда на Tesla Model S с впечатляващите 832 километра (517 мили), вече са представени в Интернет, но официалните данни няма да бъдат публикувани до пролетта на 2021 година.

По-рано главният изпълнителен директор на Lucid Питър Роулинсън, който преди това ръководи техническия отдел, разработвал Tesla Model S, заяви, че премиум седанът Lucid Air ще надмине модела S и по интериорен лукс, ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди и ще струва 100 хиляда долара.

Компанията е предоставила изключителни характеристики на автономност чрез намаляване на теглото на автомобила, ефективно използване на възстановяване на енергия по време на спиране и най-важното, намаляване на коефициента на въздушно съпротивление до 0.21 (за Model S то е 0.23).

Капацитетът на батерията, с който Lucid Motors успя да осигури високата автономност, все още не е разкрит. Според вътрешни хора обаче можем да говорим за батерия с капацитет 130 кВтч. Официалното представяне на производствения модел Lucid Ai ще се състои на 9 септември, а първите автомобили на конкурента на Tesla ще влязат на пазара през първото тримесечие на 2021 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.

Свързани новини