Отидете към основна версия

11 235 22

Стана известно за колко е продаден Mercedes-ът на Майкъл Джордан

  • майкъл джордан-
  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • s600-
  • lorinser

Началната цена беше 23 долара, но за колата платиха почти 10 хиляди пъти повече

Mercedes-Benz S600 Lorinser, който принадлежеше на шесткратния шампион от НБА Майкъл Джордан, беше продаден на търг за сумата от 202 200 щатски долара. Първоначално колата беше пусната на търг само за 23 долара.

За да се стигне до крайната сума на търга са направени 177 оферти. Пробегът на Mercedes-а е 252 600 километра. Този автомобил може да се види и в нашумелия напоследък документален филм "Последният танц".

Лентата описва кариерата на Джордан в края на 90-те години, а под капака на черния S600, който е сниман в нея се намира 6.0-литров V12 мотор с мощност 400 к.с. Тунинг студиото Lorinser оборудва автомобила с персонализирана изпускателна система, допълнителен аеродинамичен обвес и хромирани джанти.

Бившата кола на Джордан разполага и с автоматична трансмисия, климатик, отопляеми седалки, круиз контрол, двойни въздушни възглавници, електрически прозорци, хидравличен волан, люк и др.

"Най-готиното в тази кола е, когато включите телефона към колата си и на екрана се покаже името на Джордан“, казва продавачът на S600 Lorinser от автомобилния клуб в Бевърли Хилс. 

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.

Свързани новини