Отидете към основна версия

13 645 37

Рапърът Кание Уест купи чудовищен руски всъдеход

  • кание уест-
  • рапър-
  • шерп-
  • всъдеход

...и го подари на друг рапър за рождения му ден

Американският хип-хоп изпълнител Кание Уест е известен с любовта си към руските високопроходими автомобили „Шерп“. Преди време той купи две такива машини, за да се вози с тях на ранчото си в Уайоминг, като ги използва по-рано тази година и като част от рекламна кампания за своята серия маратонки Yeezy.

Сега порталът Autoevolution обърна внимание на публикация на рапъра 2 Chains в Instagram. Музикантът, който на 12 септември ще навърши 43 години, казва, че сутринта е намерил всъдеход Шерп на поляната пред къщата си. Оказало се, че това е неговия подарък за рождения му ден от Кание Уест.

На колата имало табела, на която пишело „За 2 Chains “ и цитат от Библията: „Доверете се на Господа с цялото си сърце и не се уповавайте на ума си. Във всичките си пътища Го разпознай и Той ще те напътства” (глава 3, стихове 5-6).

Самата машина Sherp Pro се задвижва от четирицилиндров 1.5-литров дизелов двигател с мощност 44.3 к.с., който работи с 5-степенна ръчна скоростна кутия. Задвижването се предава на всички колела. Всъдеходът, който е с алуминиев корпус, тежи само 1 300 кг.

Пътният му просвет е 600 мм, а товароносимостта - 1 тон. Разходът на гориво на този чудовищно изглеждащ всъдеход е 2-3 литра на час за всякакъв вид терени. Цената за Sherp Pro започва от 6 750 000 рубли, което се равнява приблизително на 77 000 евро. Високопроходимите автомобили се сглобяват във фабрики в Русия и Киев.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 11 гласа.

Свързани новини