Отидете към основна версия

5 455 9

Седем нови автомобила от Kia. Какво подготвя корейският производител?

  • kia-
  • електромобили

По този начин южнокорейският автомобилен производител иска да поеме лидерската позиция на световния пазар на електрически превозни средства

Марката Kia обяви линия от изцяло електрически автомобили, която ще пусне като част от своята глобална бизнес стратегия за EV превозни средства. По този начин южнокорейският автомобилен производител иска да поеме лидерската позиция на световния пазар на електрически превозни средства и, в съответствие със стратегията си Plan S, обявена в началото на 2020 г., да разшири гамата си електрически превозни средства до 11 модела до 2025 г.

Kia не публикува подробности за седемте автомобила, но потвърди, че първият е с кодово име CV и ще бъде представен през следващата година като първият специален BEV. Този модел ще предложи същото конкурентно качество на продукта и атрактивен дизайн като другите автомобили на марката с превъзходни характеристики на шофиране и презареждане.

Тийзърът показва, че четирите нови електрически автомобила, които Kia разработва, са кросоувъри. Другите два са фастбек и един е подчертано спортен. От марката потвърдиха, че премиерата на CV следващата година ще донесе със себе си нова дизайнерска насока, която ще бъде приложена в останалата част от гамата електрически превозни средства на компанията.

Подробностите за бъдещето на електрическите превозни средства на компанията бяха обявени от президента и главен изпълнителен директор на Kia Хо Сеунг Сон по време на неотдавнашно събитие в завода в Хвасун в Корея. Новите специализирани електрически превозни средства на корейската марка ще използват модулната платформа Electric-Global (E-GMP) и ще предлагат най-добрия в класа интериорен капацитет.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Свързани новини