16 Септември, 2020 11:45 5 425 9

Седем нови автомобила от Kia. Какво подготвя корейският производител?

  • kia-
  • електромобили

По този начин южнокорейският автомобилен производител иска да поеме лидерската позиция на световния пазар на електрически превозни средства

Седем нови автомобила от Kia. Какво подготвя корейският производител? - 1

Марката Kia обяви линия от изцяло електрически автомобили, която ще пусне като част от своята глобална бизнес стратегия за EV превозни средства. По този начин южнокорейският автомобилен производител иска да поеме лидерската позиция на световния пазар на електрически превозни средства и, в съответствие със стратегията си Plan S, обявена в началото на 2020 г., да разшири гамата си електрически превозни средства до 11 модела до 2025 г.

Kia не публикува подробности за седемте автомобила, но потвърди, че първият е с кодово име CV и ще бъде представен през следващата година като първият специален BEV. Този модел ще предложи същото конкурентно качество на продукта и атрактивен дизайн като другите автомобили на марката с превъзходни характеристики на шофиране и презареждане.

Седем нови автомобила от Kia. Какво подготвя корейският производител?

Тийзърът показва, че четирите нови електрически автомобила, които Kia разработва, са кросоувъри. Другите два са фастбек и един е подчертано спортен. От марката потвърдиха, че премиерата на CV следващата година ще донесе със себе си нова дизайнерска насока, която ще бъде приложена в останалата част от гамата електрически превозни средства на компанията.

Подробностите за бъдещето на електрическите превозни средства на компанията бяха обявени от президента и главен изпълнителен директор на Kia Хо Сеунг Сон по време на неотдавнашно събитие в завода в Хвасун в Корея. Новите специализирани електрически превозни средства на корейската марка ще използват модулната платформа Electric-Global (E-GMP) и ще предлагат най-добрия в класа интериорен капацитет.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виж го ти

    11 2 Отговор
    А знаят ли клиентите на корейския производител, че електрическите коли харчат толкова пари за ток, колкото и една кола на метан? Справка: коментарите на Гост в статията за камиона на водород.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 сектант

    9 5 Отговор
    Кия са истински автомобили за най-добрите и професионални шофьори и най-големите гъзари! Ако си гъзар и имаш добър вкус и къща за милиони, Кия винаги има спряла пред нея. Тогава се разбира че си гъзар с вкус.
  • 4 сектант

    9 5 Отговор
    този собственик знае коя е марката

  • 5 KIA е машина на времето !

    6 4 Отговор
    Ерата на петрола приключва, а с нея идва и краят на една петролна империя...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДОКО

    6 1 Отговор
    КАКВОТО И ДА ПОДГОТВЯ ФИРМАТА КИА...БЪЛГАРИНА ЩЕ КУПУВА КОЛИ НА СТАРО..ЗАЩОТО СИ ОСТАВА БЕДЕН И ДУХА ГОРЕЩАТА СУПА НА ГЕНЕРАЛА БОКО..