Отидете към основна версия

2 523 3

Австралийци ще чупят рекорда за скорост

  • aussie invader-
  • рекорд за скорост-
  • роско макглашан

Британците от Bloodhound няма да са единствените, които ще опитат да постигнат скорост от 1 000 мили/ч на суша догодина. Екипът Aussie Invader, воден от австралийския рекордьор Роско МакГлашан, се надява да изпревари англичаните и пръв да покори заветната граница.

Автомобилът Aussie Invader 5R ще бъде задвижван от био-керосинов двигател. В основата му лежи ракета Altas V с мощност 200 000 к.с. Според изчисленията такъв двигател би трябвало да позволи достигането на 1 000 мили/ч (1 609 км/ч) за около 20 секунди.

Колелата на Aussie Invader 5R  са плътни алуминиеви дискове. Тежат по 100 кг всяко и могат да се въртят с 10 000 об/мин. Подобно на британските си конкуренти от Bloodhound, австралийците смятат да гонят рекорда на етапи, за да се гарантира някаква сигурност за водача.

МакГлашан планира да постави новото върхово постижение в родината си, а не на традиционното Солено езеро в Боневил. Най-благоприятни условия за подобни скорости предлагат Кимбърли, Западна Австралия, и Бърдсвил, Куийнсланд.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини