Last news in Fakti

22 Октомври, 2012 12:34 2 521 3

Австралийци ще чупят рекорда за скорост

  • aussie invader-
  • рекорд за скорост-
  • роско макглашан

Британците от Bloodhound няма да са единствените, които ще опитат да постигнат скорост от 1 000 мили/ч на суша догодина. Екипът Aussie Invader, воден от австралийския рекордьор Роско МакГлашан, се надява да изпревари англичаните и пръв да покори заветната граница.

Автомобилът Aussie Invader 5R ще бъде задвижван от био-керосинов двигател. В основата му лежи ракета Altas V с мощност 200 000 к.с. Според изчисленията такъв двигател би трябвало да позволи достигането на 1 000 мили/ч (1 609 км/ч) за около 20 секунди.

Колелата на Aussie Invader 5R  са плътни алуминиеви дискове. Тежат по 100 кг всяко и могат да се въртят с 10 000 об/мин. Подобно на британските си конкуренти от Bloodhound, австралийците смятат да гонят рекорда на етапи, за да се гарантира някаква сигурност за водача.

МакГлашан планира да постави новото върхово постижение в родината си, а не на традиционното Солено езеро в Боневил. Най-благоприятни условия за подобни скорости предлагат Кимбърли, Западна Австралия, и Бърдсвил, Куийнсланд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никсън

    0 0 Отговор
    200000 к.с. за да вдигне 1000 мл. егати простотията !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 хххххххххххх

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "никсън":

    Да но за около 20 сек.
    И ако не знаеш 1 миля = 1609 метра
  • 3 Лекс

    0 0 Отговор
    Нещо за нисан gtr или някое амг да кажете?