Отидете към основна версия

12 311 19

Какво ще се случи ако подправите новата S-класа с щипка носталгия от W140?

  • mercedes-benz-
  • s-klasse-
  • w223-
  • w140

Винаги, когато се появи нова генерация на култов модел, тя не се разминава без критики от т.нар. хардкор фенове. И въпреки че новата S-Klasse с индекс W223, която дебютира в началото на месеца, впечатли със сдържания си външен вид, тя не се размина без лозунги като „Mercedes-Benz вече не е същият“ или „Преди беше по-добре“.

В опит да спекулират с минали успехи, колеги от изданието Kolesa показаха как можеше да се получи новата S-класа, ако дизайнерите от Щутгарт бяха решили да изберат носталгичен вектор на развитие. Запазвайки прибиращите се дръжки на вратите, алтернативната "еска" става забележимо по-квадратна.

Това се дължи основно каросерийните панели, радиаторната решетка и оптиката. Най-близката прилика с флагманския Mercedes от 90-те години с индекс W140 (на снимката вдясно) се вижда от гледна точка три четвърти отзад.

От нехарактерните дизайнерски решения в днешно време си струва да се отбележат светлините, които не се побират в капака на багажника, както и изпускателните тръби, скромно скрити под бронята. Харесвате ли тази S-класа? Споделете в коментарите.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.

Свързани новини