Отидете към основна версия

3 348 8

Tesla реши да купи дял от LG

  • tesla-
  • lg-
  • батерии-
  • електромобили

Компанията на Илон Мъск се интересува от закупуване на дял в подразделението за батерии на LG

През юли LG Chem успя да се превърне в най-големия производител на батерии за електрически превозни средства в света, сега корейският производител възнамерява да отдели този бизнес от структурата си.

Според съобщения в корейските медии Tesla се интересува от възможността първоначално да закупи 10% дял в новосъздадената LG Energy Solution. Това съобщава The Korea Times, позовавайки се на информирани източници в банковия сектор.

Така американският производител на електрически превозни средства ще може да осигури стабилно снабдяване с батерии, от които той отчаяно се нуждае, на фона на нарастващите амбиции за увеличаване на производството.

Собствените инициативи на Tesla за подобряване на батериите няма да се изплатят веднага, така че компанията ще зависи дълго време от доставчици на трети страни. засега е трудно да се прецени до каква степен участието на Tesla в LG Energy Solution ще позволи на компаниите да засилят сътрудничеството при разработването на нови видове батерии.

Американският производител на електрически превозни средства има история и със сътрудничество с Panasonic, партньорите съвместно произвеждат акумулаторни батерии в Съединените Американски Щати.

Друг основен партньор на Tesla е китайската компания CATL, която доставя батерии за електрически превозни средства, които се сглобяват локално от поточната линия в Шанхай. Именно диверсифицирането на източниците на захранване с батерии позволява на Tesla да поддържа гъвкави цени.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини