Отидете към основна версия

24 919 56

Блондинка тества бруталния руски всъдеход "Шаман 8x8" на плажа в Дубай (ВИДЕО)

  • шаман 8х8-
  • руски всъдеход-
  • дубай

Експерти оцениха възможностите на осемколесно превозно средство

На един от плажовете в Дубай беше тествано руското високопроходимо превозно средство "Шаман 8х8". Тестово шофиране на огромния осемколесен автомобил върху вода и пясък беше проведено от водещата на YouTube канала Supercar Blondie, която беше възхитена от руската технология.

Първото нещо, което забеляза блондинката, беше размерът на руското превозно средство с висока проходимост. Според нея, в сравнение със "Шамана", шестколесният SUV Mercedes-AMG G63 6x6 изглежда като миниатюрен автомобил. Изненадата беше пълна и от факта, че руското превозно средство с висока проходимост, оборудвано с осем огромни колела, лесно се движеше по вода. Амфибийните свойства на автомобила ви позволяват да гледате по различен начин на понятието „офроуд“, както и да разширите полето на действие на класическия терен.

След това тестовото шофиране продължи на плажа. Благодарение на уникалното управление, осемколесното превозно средство, с отделно задвижване за всяко колело, върви настрани, при това с прилична скорост. Тази функция не е налична за повечето SUV-та в света.

Размерите на "Шаман 8х8" са 6,3 метра дължина и 2,7 метра височиня. Пътният просвет на автомобила е 450 милиметра. Руският високопроходим автомобил се задвижва от трилитров дизелов двигател с мощност 170 конски сили. Максималната скорост на модела на суша е 70 километра в час, докато на вода колата може да се движи със скорост от седем километра в час. С 270-литров резервоар за гориво, всъдеходът може да измине 1 215 километра. В Русия осемколесният "Шаман" може да бъде закупен за 10,5 милиона рубли (€116 000).

През ноември миналата година Министерството на промишлеността и търговията на Русия съобщи, че един от първите всъдеходи "Шаман", произведен от компанията "Авторос", е влязъл в служба на полицията в Дубай. Осемколесното превозно средство ще патрулира в пустинята и ще участва в спасителни мисии.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 104 гласа.

Свързани новини