Отидете към основна версия

12 711 118

Задава се нова Toyota Supra

  • toyota-
  • supra

В японската преса се появиха първите снимки на следващото поколение Tpyota Supra. По непотвърдена информация новата генерация на култовия спорткар ще бъде лансирана на пазара през 2013 година и ще се превърне в основен конкурент на другия японски хит в този клас Nissan 350 Z.

Новата Supra ще бъде снабдена със система, предаваща въртящия момент и към четирите колела. Мощността й ще бъде 400 к.с. и ще се генерира от свръхиновационен двулитров бензинов мотор с турбокомпресор. Агрегатът ще работи съвместно с шестстепенна механична скоростна кутия.

Специалистите не изключват възможността новата Supra да бъде снабдена и с активно окачване. На този етап друга по-детайлна информация за автомобила няма, но самият факт, че вече се публикуват снимки, говори достатъчно.

Производството на легендарната Toyota беше прекратено през 2002 година и от тогава до днес с възраждането на Supra само се спекулираше. През 2007-а японският концерн показа прототип, съчетаващ в себе си футуристичен дизайн и хибриден двигател.

След появата на Toyota FT-HS Hybrid се мяташе, че именно така може да изглежда бъдещата Supra. Това обаче се оказа поредната "партенка" и емоциите много бързо утихнаха. В най-мощната си версия последното засега поколение на модела разполага с трилитров двигател с мощност 324 к.с. Колата стана популярна заради уникалния си двигател, който издържа на брутални доработки, което прави Supra идеален автомобил за гонки и най-вече за драг състезания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Инженер на Toyota потвърди новата Supra

    <p> Слуховете, че Toyota подготвя ново поколение на легендарната Supra, изглежда отговарят на истината. Добрите новини за любителите на достъп ...
    06.12.2011
    5 230
    21