Отидете към основна версия

8 352 22

Ето я новата C-Klasse (само с 4-цилиндрови мотори)

  • mercedes-benz-
  • c-klasse-
  • мерцедес

Каросерията на комбито S206 беше снимана по време на транспортиране

Новата C-Klasse на Mercedes-Benz напълно свали камуфлажа си. Демаскираната частично сглобена кола, бе снимана от фотошпиони в Испания. Според все още непотвърдени данни премиерата на новото компактно семейство ще се случи още в рамките на следващите няколко месеца.

Продажбите на модела в Европа ще започнат през първата половина на 2021 година. От снимките е ясно още, че революционни промени в дизайна на петото поколение Mercedes-Benz C-Klasse не се очакват: пропорциите на тялото ще останат същите, но в детайлите новият продукт няма да бъде подобен на своя предшественик.

Например при новата C-Klasse ще има промяна в линията на страничните щамповки, различна точка на закрепване на задните спирачни апарати, а след обновената E-Klasse и новата S-Klasse, и новата C-Klasse ще има светлини с триъгълна секция на багажника. Предполага се още, че семейството на C-Klasse ще бъде попълнено с нова версия - All-Terrain cross-wagon. Традиционният седан, комби, купе и кабриолет ще останат в гамата.

В основата на иновацията ще залегне познати ни архитектура MRA със задно задвижване в основата си, но шасито ще се характеризира с цялостни подобрения. В петото поколение Mercedes-Benz C-Klasse ще загуби своите шест- и осемцилиндрови двигатели - линията на силовите агрегати ще се състои от електрифицирани турбо четирицилиндрови мотори.

Базовите модели ще имат 48-волтови стартер-генератори, а plug in хибридите ще бъдат ориентирани в горната част на моделната линия. Новият наточен Mercedes-AMG C 63 ще разчита на също на двулитров турбо двигател M139, допълнен от електромотор. Шпионски снимки на интериора предполагат, че C-Klasse ще получи салон а-ла S-Klasse от серията W223.

Купувачите очакват нов волан с двойни странични спици, изцяло дигитални прибори, комбинирани с голям екран за инфоразвлекателната система. От флагмана новата C-Klasse ще заимства и много системи за безопасност. C-Klasse ще получи усъвършенстван автопилот, паркинг асистент и нови активни помощници за безопасност.

Тъй като тестовите прототипи на Mercedes-Benz C-Klasse постепенно се отърват от камуфлажа, премиерата на семейството не е далеч. Както вече казахме, най-вероятно ще бъде разсекретена до края на 2020 г., а седаните от серията W206 ще бъдат пуснати в продажба в Европа през първото тримесечие на 2021 г.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.

Свързани новини