Отидете към основна версия

5 716 14

Pagani показа последната открита Huayra (ВИДЕО)

  • pagani-
  • huayra

Италианският производител Pagani Automobili посвети кратко филмче на стотната и последна Huayra Roadster, която ще бъде произведена. Автомобилът има специална емблема, а някои от уникалните елементи по него са разработени лично от Орасио Пагани.

Видеото е съпроводено от коментар на купувача зад кадър, който обяснява, че дълго време не възприемал марката Pagani сериозно и я смятал за менте на Lamborghini, но мнението му се променило, когато се запознал отблизо със Zonda Cinque от 2008 г. Първоначално смятал да поръча закрита Huayra, но в крайна сметка се спрял на роудстър.

По желание на клиента каросерията на последната Huayra е боядисана в цвят Mamba Black, а интериорът е тапициран със съчетание от черна и жълта кожа. Уникален за колата е "плавникът" над четирите ауспухни тръби, разработен от Орасио Пагани.

Базовата версия на Huayra Roadster струва €2.28 млн. Планираният тираж от 100 бройки е произведен за три години. С него обаче историята на моделното семейство няма да приключи. В момента Pagani предлага напомпана версия на Huayra с индекс BC с мощност 800 к.с., а тепърва предстои дебютът на върховата модификация Huayra R с 900 коня.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини