Отидете към основна версия

6 138 30

Honda изпревари Tesla в надпреварата при автономните автомобили

  • honda-
  • автономен автомобил-
  • трето ниво

Премиум седанът Honda Legend с технология за автономно шофиране получи сертификат за безопасност в Япония

Според японския телевизионен канал NHK, Министерството на държавните земи, инфраструктура, транспорт и туризъм е издало сертификат за безопасност на Honda за премиум седана Legend, който е оборудван с иновационна система за автономно шофиране.

Така Honda възнамерява да бъде първата в света, която ще започне да продава автомобили с трето ниво на автономност според международната класификация, която включва само шест нива.

Третото ниво на автоматизация позволява на превозното средство да се движи без участието на водача в потока по магистралата, както и самостоятелно да спира, ускорява и изпреварва по-бавно превозно средство.

Въпреки това водачът все още е длъжен да наблюдава пътя и при необходимост бързо да реагира. От компанията отбелязват, че скоростта на автомобила по магистралите ще бъде ограничена, за да се подобри безопасността, но с колко точно, не се споменава.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.

Свързани новини

  • Неочакван проблем в колите без шофьор

    Калифорнийските разработчици на роботизираното такси, което вече се движи по улиците, се сблъскаха с неочакван проблем. Все още не са измислили какво ...
    03.02.2023
    2 468
    7