Отидете към основна версия

8 702 59

7 типа шофьори, които не включват мигачи

  • шофьор-
  • мигач-
  • пътепоказател-
  • навици-
  • здп

По закон сигнализирането с пътепоказателите трябва да се извършва преди началото на маневрата и да се спре веднага след нейното завършване. В същото време сигналът не трябва да подвежда другите участници в движението.

В Закона за движение по пътищата за неподаване на сигнал при извършване на маневра е води до предупреждение или налагане на административна глоба. Но, съдейки по общото безразличие по отношение на мигачите, на практика наказание се налага рядко.

И така, защо много шофьори не пускат мигачи по време на маневра? Мислим си, че по същата причина такива водачи не си закопчават предпазните колани, говорят по телефона по време на движение и т.н.

Те не искат да са като средно спазващото закона същество, което живее „правилно“. И въпросът съвсем не е в това, че се грижат да не намалее ресурса на електрическата крушка или пък ги мързи да натиснат лоста. Сред тези водачи има няколко различни типа:

Различният. Той просто не може да разбере защо, по дяволите, трябва да споделя с някого намеренията си да завива или да се престроява.

Разумният. Вярва, че мигачът трябва да се използва, когато е „наистина необходимо”. Например няма нужда да го включва при всяка смяна на лентата, но за ляв завой е необходимо.

Бизнесменът. Няма нищо против мигащите светлини, но ръцете и мозъка му са винаги заети - телефон, цигара, чаша еспресо и т.н.

Мадамата. Същите признаци, като при бизнесмена, плюс червило.

Неделният шофьор. Е, той кара рядко, при това не в задръствания, забравя да включи мигача или е забравил да смени крушката - ефектът е същият. То не е от злоба ...

Селективният. Той не използва мигачи на главния път, защото вярва, че всички трябва да го пропуснат.

Начинаещият. Не може да мисли за всичко. Има далеч по-важни и трудни неща в управлението на един автомобил.

Всъщност, нашето мнение е, че включването на мигачите трябва да бъде освен задължително при извършване на маневра и подсъзнателно за всеки водач на МПС - подобно на желанието да си измиете ръцете преди ядене. Тоест да се реализира на подсъзнателно ниво, без въпроса "защо?". Въпреки че вероятно не всеки си мие ръцете преди ядене...

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.

Свързани новини