Отидете към основна версия

24 970 60

Знаете ли кои са колите, на които най-често се връщат километражите?

  • километражи-
  • връщане-
  • употребявани автомобили

България е от страните, където километражите на употребяваните коли се манипулират най-рядко

Отговор на този въпрос беше публикуван на страниците carVertical, а специалистите от този портал са анализирани над 500 000 автомобила през последните 12 месеца (от октомври 2019 г. до октомври 2020 г.). След това обширно проучване е установено точно на кои автомобили най-често се намаляват показанията на километража.

Оказва се, че този доста често срещан проблем при употребяваните коли важи най-вече за германските автомобили. Друг интересен факт е, че пробегът в премиум сегмента се изкривява по-често, отколкото при бюджетните автомобили. В допълнение ще кажем че, т.нар. премиум автомобили, на които се превъртат километражите, са по-стари от бюджетните коли с превъртян километраж.

И така, най-често превъртаните километражи са на коли с марка BMW и по-конкретно на модели на възраст от 10 до 15 години, а Mercedes-Benz също присъства сериозно в проучването, като при тази марка се откроява E-Klasse, произвеждана през периода 2002 - 2004 година. Километражите на Volkswagen Passat, Skoda Superb и Skoda Octavia се връщат през първите 10 години на употреба.

Някои модели, като Audi A6, Volkswagen Touareg и Mercedes-Benz E-Klasse, се характеризират с факта, че при тях се връщат километражи най-често на екземпляри с дизелови двигатели. В същите автомобили с бензинови мотори са открити само няколко случая на манипулация на пробега.

Друг любопитен факт, колкото и странно да звучи това, е че България и Франция са страните, където километражите на употребяваните коли се манипулират най-рядко. Лидери по този показател са Румъния и Австрия.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.

Свързани новини