Отидете към основна версия

31 962 69

BMW пуска евтин седан с предно предаване

  • bmw-
  • 1er

 

Недискретна, но доста любопитна информация плъзна в интернет пространството. Става дума за слухове, според които баварците се готвят да пуснат още една разновидност на новата си серия 1. Появата на пазара на този автомобил се очаква да стане през 2016 година.
 
Относно техническата страна на компактния седан не се знае много. Известно е обаче, че автомобилът ще е с нетипичното за марката предно предаване. Още нещо любопитно и нестандартно за BMW са двигателите. Те ще са трицилиндрови с мощност от 95 до 150 к.с.
 
Ще припомним, че по време на автомобилното изложение в Париж тази година, германската марка показа концепцията Active Tourer, която е с предно предаване и се явява предшественик на BMW 1 GT. Тогава обаче никой не каза и дума за седан с предно предаване.
 
Според анализатори тази стъпка (компактен седан с предно предаване и трицилиндрови мотори) е напълно възможна от страна на BMW, защото по този начин те ще запълнят още една пазарна ниша. Автомобили с подобна концепция са едни от най-търсените на големи пазари като Русия и Китай.
 
Що се отнася до цената на компактния седан, то имайки предвид премиум сегмента, в който се позиционира марката, се спекулира с доста атрактивна сума. Става дума за цена от 24 000 евро. Ако това стане, то новото 1er ще е по-евтино от третата серия с около 4 000 евро и ще се превърне в най-евтиния седан на BMW.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини